Faktor 1 SÖMN

Många tror att kost och träningsbiten är A och O för att uppnå sitt mål rent kroppsligt och fysiskt och visst stämmer det till stor del. Men det finns även 2 andra faktorer som spelar stor roll i hur din kropp svarar och kan ta till sig din motion/träning och förbränna, bla sömn.
Sova bör vi, annars...

Sömn behöver vi inte minst för att orka, för att orka vårat vardagliga liv och utöver det även för att orka träna. Vi behöver sömn för att kroppen ska kunna tillgodose sig den mat du stoppat i dig under dagen, för att matsmälningen ska fungera optimalt.
Ser vi till träningen så krävs minst 8 tim sömn per natt för att du ska orka få ut maximalt av ditt pass. Dessa 8 timmar behövs inte enbart för att du ska ladda upp ny energi till kommande dag utan även för att kroppen ska kunna tillgöra sig den träning du utfört under dagen, alltså återhämta sig. Sover man inte tillräckligt får inte heller kroppen den vila den behöver för att kunna reparera och återuppbygga dina muskler, vilket i sin tur och i längden kommer göra att du bryter ner kroppen istället för att stärka den.

Så, gott folk.
Man kan inte bara träna sig i form, man måste även vila sig i form.
Sov sov sov ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0