Miami

Jaha ja. Nu sitter man på 32:a våningen och käkar frulle med en heeeelt sjuk utsikt från lägenheten över hela miami baech/miami stad, jag är chockad.


Igår kämpade vi allt vi hade för  att hålla oss vakna i ett försök att vända dygnet eftersom att Miami ligger tio timmar efter svensk tid...trodde vi. När vi väl satt på planet får vi höra att dem bara ligger 6tim efter..hmm, a ja.
De tolv timmar som flygresan bestod av gick rätt smärtfrittt. Dock fanns det tre olika resklasser- classik, bussiness och first class. Självklart fick vi alla som hade classic gå suktandes förbi bussinessclass där dem låg nöjda och glada i sina "solstolar" med utrymme för hela livet. Stolarna såg ut att ha ett "eget revir" medans våra stolar en bit bort satt tätare än tätast. Det värsta av allt var att våra sitsar var som att sätta sig på en större size av plastpallar, hårt!
Skönt, 10 timmar av pain. Vi var sådär halvnöjda..



Men som sagt, det var i förrgår.

När vi väl landade tog vi en taxi till våran gata "1504 Bayroad". Vi hade ingen aning om vad som väntade. Bilen parkerade utanför en enorm inhängnad "skyskrapa/höghus". Hoppsan, det var tydligen vårat place, nice!

Det första vi möts av då vi kliver innanför dörren är en grym inredning som är ganska steril men modern. Höjdpunkten kom då vi drog undan gardinerna...herregud!!

Utsikten är helt makalös...


På kvällen är den inte heller så dum... inte så bra bild och inte i närheten av läckerhet som i verkligheten, men en liten hint iaf :)

Efter att ha smakat av ögongodiset kom Chrille som bor i lägenheten ovanpå oss (vän till honom som vi lånar lyan av).
Han visade oss omkring och tog oss på en tur med jetskisarna som står här nedanför. Å jag säger bara igen, herregud! Heeelt sjukt vackert område och jäkligt coolt. Vi åkte och kollade in schysta hus som bla tillhörde Anna kornikowa och Enrique Inglesias, Matt Damon, Lenny Kravitz och precis rakt över oss ser vi Ricky Martins place. Utöver dessa cebreliteters hus fanns även en hel del andra miljonvillor att förundras över.
Vi åkte ut på öppna havet där vågorna var höga som hus. Marko blev rädd och körde lika fort motsvarnade trafikstockning inne i stockholms stad. Utöver detta område gasade vi järnet, å hej vad det gick!
Marko fick för sig att han skulle spotta i den höga hastigheten, men hade naturligtvis glömt bort att jag satt bakom och försökte lokalisera våran färd framtittandes bakom hans axel. Spottet hann inte mer än lämna hans mun innan det satt rakt över ansiktet på mig. Fräscht.

Efter våran vattentur gick vi och la oss vid poolen och betsällde sushi, för övrigt den godaste sushi vi nånsin ätit.
Senare åkte vi en liten sightseeing nere på stan. Vi blev visade affärsgatorna och mitt favvoställe "miami ink" (tatueringsstället), vidare åkte vi till en amerikansk affär för att fylla upp kylskåpet lite med bla frukost. Ja, det var ju lättare sagt än gjort . Visst kan man tycka att det finns mkt att välja på här hemma men kära nån, här står man med djupa veck i pannan av fundersamhet och hakan nere i knät av förvåning.
Tex, Jag var ute efter havregryn...Då hade du en heeel gång med olika sorter av havregryn. Det var allt från havregyn med choklad, vanlij, jordgubb, honung, bär, äpple osv- ja, you name it. Men en helt vanlig kartong med naturella havregryn verkar ju vara överkurs :), Långt där inne, bakom allt annat "nyttigt" fann jag den dock efter många om och men.
Både jag och Marko fick panik då vi märkte att de andra två vi var och handla med var klara efter 5 min. Vi hade minst behövt en halv dag för att lokalisera oss till allt vi ville ha. Men men., vi kom iaf hem med det mest nödvändiga.

Väl tillbaka i lägenheten igen bestämde vi oss för att gå ner till gågatan av affärer som vi nyss blivit guidad genom. Jag hade behövt ett par skor och Marko ett par solglasögon. Marko fann sitt men inte jag...
På vägen hem igen flög jetlaggen på oss riktigt ordentligt och de 500m som kvarstod av våran promenad kändes som 1 mil. Så vi hann inte mer än komma innanför dörren innan vi somnade ovaggade.

Nu ska vi ta sista tuggan på mackan och sedan bär det av ner till playan, "miami beach".
Må så gott! :)


Kommentarer
Postat av: Systeryster

Hej hopp där borta!! Ser ju ut som att ni har det okej!! Eller ska ja säga att det ser helt jävla UNDERBART ut!! : ) Inte ett dugg avundsjuk!! Här hemma är det kanon väder och man går till jobbet med ett skutt å världens leende, eller inte : (

Ha det bäst å hälsa så mycke.. Puss å kram

2009-04-14 @ 18:47:07
Postat av: mor

Det verkar ju vara helt ok där ni befinner er, inte helt fel.ha det gott puss kram mor

2009-04-15 @ 09:24:35
Postat av: Ingela

Det verkar helt underbart men ni ser riktigt arga ut på planet

kram Ingela

2009-04-15 @ 13:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0