Scen-Comeback a la motionär..

Nu rullar det på som vanligt igen efter att ha hunnit tävla i en helt oförberedd fitness tävling.
Hade nästan glömt hur jobbigt det var (till en början) att försöka hålla alla nerver i styr när man står där på scen med alla hundratals ögonpar som granskar en från topp till tå.
Det började redan på fredagen (tävlingen skulle gå av stapeln på söndagen) med lite lätt illamående och från att ha varit frisk som en nötkärna började jag helt plötsligt känna mig småkrasslig.. illamående avbytte halsont som i sin tur fick mig att gång på gång inbilla mig om att näsan faktiskt kändes lite tjockare än vanligt.
På lördagen åkte astmasprayen fram...jo ra, nu kändes luftrören helt plötsligt tätare oxå.
Förstå vad man kan framkalla symptom...som nog i själva verket inte beror på baciller utan på förvirrade hormoner som leker blindbock inne i kroppen.

Väl Söndag och jag gick upp hyfsat tidigt (08.00) för att fylla upp depåerna med mkt och bra energi i god tid till invägningen. I normala fall så brukar jag känna hunger efter ca 3-4timmar efter förtärd frulle... Gjorde jag det nu?
Nehe ra. Kl slog 12 och jag skulle bege mig in till stan för att möta upp syrran. Tung som en sten och en känsla av mat ända upp i halsen försökte jag förbrilt jogga ner tuggorna till matsäcken iaf.
Kl slog 13.00, det var dax för invägning.
Helt medveten om att jag kan ha ätit en aning för mkt för att vågen skulle visa de siffror som jag ville att den skulle göra, slängde jag av mig linne och tjockbralllor beredd att entra metallplattan. Dommen var kommer.
61, 9kg!! Hoppla?, maten var som bortsprungen trots att det kändes som om den fortf satt som ett lock strax under dingelprylen längst bak i gomen. Från morgonviktens 63,2 var jag nu nere på 61,9, min nervositet kunde äntligen lägga sig en aning.

Se där vad inbillning även här kunde göra.


Efter invägningen mötte Mysan upp oss för att käka en lunch å Muffin bakery på östermalm.
En hälsotallrik med bulgur, sallad, keso och kalkon slank ner vare sig jag var mätt eller mätt..fort gick det oxå.
Innan My och syrran knappt ens börjat tugga i sig sin tallrik satt jag och fippla på Mys I-pod för att leta fram min vinnarlåt.
Den valda låten blev ......... (name?),med Queen iaf. Bra skit!
Efter ca 15min började blicken åka upp och ner för att kolla så inte klockan gick fortare än vanligt, nervös!? svar ja.
Efter en kortare prommis tillbaka till Cafe opera där tävlingen hölls möttes resten av min hejjarklack upp. Päronen, Lisa, Lina, Kenny, Fille, Min Marko :) och Danne. Blomman var oxå förbi en sväng.

Under genomgången inför tävlingen kan jag säga att nervositeten inte direkt la sig.
Helt plötsligt var reglerna inte alls som jag trott. Gulp.
Aja, nu gick jag bara in med inställningen "överleva" och "bit ihop!".Hur som haver, trots ändrade vikter än jag tidigare tränat på och regler som inte riktigt höll måttet så gick det över förväntan. Under 75sek skulle man göra så många korekta reps /övning man orkade. I slutänden slogs alla grenarnas reps ihop och den som hade flest totalt vann. De två bästa gick vidare till finalen som går i Tylösand i slutet av somarn.

Mina resultat:
Bänkpress 38kg: 24st reps  (4 bortdömda)
Bicepscurl 17kg: 27 reps (6bortdömda)
Knäböj 62,5kg: 20reps  (3 bortdömda)

Efter dessa tre grenar låg jag 3:a, ca 16reps efter 2:an. En hel evighet och finalplatsen svävade långt långt där borta i horisonten..
Detta innebar att jag skulle hämta in dessa repetitioner på de 2 grenar som återstod, nämligen Chins (min sämsta gren) och Dips, vilket kändes sådär halvkul och ganska omöjligt..

Chins: 11reps (0 bortdömda)
Dips: 22reps (4 bortdömda)

Efter chinsen hade jag tagit in 4 reps, vilket innebar att jag var tvungen att göra 12 fler dips än tjejen som låg 2:a, 12st!!!
Jag gjorde 10! Ynka 2 poäng från finalen slutade jag som trea.
Jo lite surt var det men med en "otränad tävlingsform" var det helt ok och jag är nöjd över min egen prestation :).
Tänk hur det hade kunna slutat om jag hade gått in för det  till 100%...

-I´ll be back! ;)

Imorn gäller det :P

Hej vad tiden flyger förbi, redan helg och flera dagar...veckor? sedan jag skrev sist. Jag vet att det varit bad update och har väl egentligen inte så mycket att skylla på mer än att bloggandet kommit lite i andra hand. Men så kan det bli ibland :)

Tråkigt värre så har det inte hänt så nämnvärt mycket roligt sedan sist jag skrev, mest varit jobb och umgänge med mysan, syster och lina. Alltid lika kul.
Var dock på en 30års skiva förra helgen då det var tema maskerad.
Jag hade bestämt mig för piratkostym men som sedan slutade i en "Rocky Balboua"-kostym, rätt nöjd faktiskt.
Hade massor av bilder från festen men dem dog med mobilen i samma veva som "olyckan" inträffade.. Av någon underlig (?) anledning hamnade min käraste ägodel i ett vattenfyllt handfat och vaknade aldrig mer igen... Tillsammans tog den bilder, nummer och minnen med sig.. :(

Dock hittade jag dessa två, så en liten hint om hur cool jag var får ni iaf sehär...eller kisa er fram.... :DDålig skärpa,jag vet, men ni får visualisera er fram bilderna/skärpan. Lycka till! ;)

MEN, men men!
Imorn söndag ska jag tävla här på hemmaplan i "Fitness five".
Har jag tränat och gått in för det? Svar : nej.
Men är man tävlingsmänniska så är man :)
Det var min coach som ringde mig tidigt i tisdags morse och hade fått nys på att det skulle gå en delfinaltävling här i stockholm. "Du ska inte ställa upp?".
Fösta tanken och reaktionen som flög på mig var ett oförberett skratt. "vadå, jag tävla?"..
Jag försökte förklara för honom i min morgonyra att visst skulle det vara roligt att tävla men samtigt la jag ut min absolut stora oro om att jag faktiskt inte tränat för någon tävling, och jag VET att det finns tjejer som ställer upp som är GRYMMA och verkligen gått inför det här.

Men va fan, det roliga övervägde ifrågesättningarna inom mig själv.
Jag ställer upp och gör mitt bästa, mer kan jag inte göra.
Hur svårt det än kommer kännas att kanske bli slagen av de andra tjejerna så måste jag ha i åtanke att jag faktiskt mer eller mindre på sista halvåret tränat som en motionär, så pressen ska jag knuffa undan även om det blir tufft och så även kommer kännas.
Jag ska upp på scen och ha kul och få göra det jag egentligen brinner för, lyfta lite skrot!! :PKommer ni och hejjar?  jag kan behöva allt stöd jag kan få, vare sig jag blir etta eller sist, vad som helst kan hända.
Tävlingen går av stapeln kl 16 på cafe´operas terass.

Nu ska jag gå och ladda lite ;)
Kanske vi ses!

Ego-boost

Idag har nog varit en av de roligaste dagarna på mycket länge.
Mörka dunkla träningslokaler byttes ut mot modelljobb för tidningen "Fitness magazine" för en dag.
Jag kom dit och trodde, som jag då även hade blivit informerad om att jag skulle göra EN fotografering MEN vilket visade sig vara 9 fotoshuts, 5 klädbyten och där miner och känslor skulle bytas av på löpande band.

Variationen var riktigt rolig och jag fick upptäcka nya sidor hos mig själv, här var det läge att bjuda på sig, vilket jag tyckte jag gjorde. Nöjda var dem oxå vilket borde betyda att jag fick godkänt. :)
Eller jag vet att jag fick godkänt då dem vill göra ett ytterligare jobb med mig framöver, tjihooo- ego-boost ;)

Inför sista fotot fick jag en riktig inte-jag-make, knallblå eyeliner...hua. Dock matchade den prima till outfiten.
I Juli kan ni se hela resultatet med kläder då Nr 8 kommer ut :P

Tjejkväll

Hej hopp.
Igår var det tjejkväll.
Direkt efter jobbet blev det lite lyft med skrot på gymmet sedan raka vägen hem till huset för att springa benen av nisse och hugo som varit med på jobbet hela dagen.
När vi kommer inrullandes på infarten ser jag en nöjd Marko som stoltserar kring sin nya racer-gräsklippare, den tar tydligen rubb som stubb vare sig det är berg eller djupa dalar. Med andra ord var han mycket nöjd med leksaken men dock tyckte han att den var lite "för bra". Det blev för lite problematik att ta kurvor, kanter m.m. (världsliga problem(?).

Efter att ha lekt kurra gömma med dogsen var det hopp in i duschen för att sedna i ilfart åka in till djurgården för att där möta upp Mysan, Lina och Syster för att ta en middag och 5-kamp på grönan.

Middagen var väl sådär halvbra men godkänd.
Mellan grenarna blev det lite karusellåkning och fotografering.
Vad sägs om den här !? (haha, klockren.)

Jag syrran och Lina passade på att åka "Insane", den nya berg och dalbanan då det inte var någon kö. Man var tvungen att åka 2 och 2 för att det skulle var jämnvikt på snurrhjulet så jag åkte i en anna vagn med en främmande kille. Jag förbannande mig själv över att jag satt mig i stolen på vägen upp. Nästan uppe högst upp säger han "ja, det var trevligt att träffas iaf".
Ja nu kändes det ju MKT bättre...tack för den.
Det var ett jäkla åk. Man var överallt och ingenstans, visste knappt vad som var upp och vad som var ner. Dock rätt skön, testa! My som inte tål allt för mkt snurr och fart tjatade om nästa karuselltur "Bläckfisken", jag säger bara, underskattad!, Herregudars vad rolig!

Vi hann även med "kvasten", "Lustiga huset" och "Flygande mattan".

5-Kampsresultatet slutade på följande vis:
1. Jessica 15p :)
2. Lina 13p
3. Mysan 12p
4. Malin 11p

Grattis Jessica :P

Vissa av oss hade ju tur i andra spel (lotter).
My vann en stor mjukistiger på pilkastningen och Lina fick med sig en liten elguitarr (riktigt fin) och en STOR basketboll.

Grattis!

Med famnarna fulla var vi nu på väg mot söder för att ta oss till något skönt hak för att avsluta våran kväll. Vi hamna på Götbacken, bra musik och trevligt folk. Dock var vi nog de enda som proppade deras lilla garderob full med leksaker, Thats us! ;)

Vi fick allt vi behövde för att kvällen skulle bli fulländad.

Ännu en supertrevlig kväll med många skratt!

Tack tjejor.

Löv Ya!


Valborg

Å hej vilken dag/kväll.
Full rulle på jobbet...som vanligt.
Hämta syster på värmdö då hon varit så duktig och tagit sig komunalt dit :). Där stanna vi till på ica för att inhandla kvällens mat som skulle hamna på grillen. Nästa stopp blev systembolaget, där fann vi två mkt goda viner och håll i hatten, öl! Ok att syster dricker denna maltdryck, men även jag kämpade med att få i mig en  till den gassande vårsolen. Trodde att mitt öltycke skulle förbytts till det positiva...men icke!
Efter halva flaskan och allt kolsyrerapande gav jag upp.

Inna´n alkoholförtärandet åkte vi hem för att lämpa av alla varor och drycker. Då farten ändå var uppe slängde jag ihop mittbaguettebröd, en hummus, sallad, la kycklingen i marinad, förbredde klyftpotatisen , tzatsiki och rabarberpajen.
Nästa, gymmet...gymmet.
Jo ra, jag å syrran slank in en sväng på gymmet innan vi sedan brände vidare ut till saltis (igen) för att hämta upp våran tredje part, Mysan.
Sedan var det färdigflaxat. Pust.

Middagen blev en otrolig succe´:D

Efter all tillpiffning och beslutsångest om vart vi skulle tillbringa vår natt åkte vi så småning om till Cafe´opera (smått skeptiska, pga av tidigare besök) som Marko så snällt skrivit upp oss på gästlistan på.
På vägen dit hamnar vi i en taxi körades av en cool tjej med utländskt påbrå. Mitt i hennes kvällsmål stormar vi taxin och frågar om hon e ledig "ja, ja hoppa in" sa hon och slängde avbitna bars upp på instrumentbrädan.
Full fart mot cafe´t och lite hög fart i en korsning är hon liiiite sen på bromsen och bumpar in i bilen framför, självklart var dem civilpoliser (men det visste vi inte då, ännu..). Båda bilarna kör till sidan och vi ser att två medelålders killar kliver ur. Den ena (föraren) ber om körkort och körarbevis. Fräckt tänkte vi.
Plötsligt sliter han fram en alkotestmätare. Gapandes sitter vi tre tjejer och tittar på genom rutan "vad gör han, är han civilsnut eller?". Dem står och tjafsar om någon skråma som finns på hans bil, MEN! som helt omöjligt kan ha åtadkommits av våran taxiförare.
För det första var det ingen smäll, snarare en buff och för det andra var det ingen typ av buckla eller liknande utan snarare små skott från stenar som fanns bak på hans kant. Tuff som hon va stod hon på sig och jag börjar trissa upp mig inne i bilen där vi kan höra hur dem tjafsar om en sån enormt löjlig händelse.

Inne i bilen sitter vi och diskuterar hej vilt om vi ska säga någonting. Påhejjandes av Mys och Malin tar jag saken i egna händer och kliver ur sägandes:  "Ursäkta, men är ni civilpoliser eller?
Jag får svar på tal "ja, det är vi"
Jag tänker...."jaha.."
Men jag säger " vad är det ni tjafsar om? Det är ju helt omöjligt att hon kan gjort den skada ni står och påstår att hon gjort?!"
KILLARNA: "Ja, jo..."
Jag suckar och kliver in i bilen igen...
Alldeles nyss stod han och gneta om att han skulle skriva rapport på hennes vårdslösa körning men efter att jag aggerat förstod han ganska snabbt att han egentligen inte hade något att komma med.

Fan, jag kanske ska börja köra på fyllan istället så slipper jag börja böla själv varje gång jag har blivit inblandad i någon trafikinsident.

Vi fick ett stort tack för hjälpen och nu väntade nästa problem..

Vi stapplar fram till avspärrningen vid ingången till Cafe´t. Jag säger till ena vakten att vi står uppskrivna på listan.
Han söker...söker...söker...
VAKTEN: "Nej, tyvärr ingen jessica här"
JAG: "ok...Men kolla om det inte står på Markoolio då?"
VAKTEN: "Markoolio?" 
JAG: "Ja, Markoolio."
Han letar....
VAKTEN: "Nej tyvärr inte det heller...sa du Markoolio?"
JAG: "Ja, jag är hans flickvän."
Hoppla, jag hade sagt de magiska orden, repet öppnades och vi var plötsligt mer än välkomna, såååås sjukt.
Och detta senario kom att bli kvällens irritationsmoment.
"Ska jag vara tvungen att behöva säga att jag är Markoolios flickvän för att få komma in på ett ställe för att få dansa och ha roligt med mina vänner?"... A ja.. Inne var vi iaf.

Shottar avbytte dans som avbytte drinkar som i sin tur avbytte frisk luft och en taxiresa hem med lite fler stopp än nödvändigt. Ha ha. Under resans gång hem hann jag ringa Marko som dock stängt av mobilen så mitt nästa offer föll helt klart på Kenny som svarade. Kul. Tyckte jag.. :)

För övrigt var det en väldigt rolig och händelserik kväll som kommer finnas i våra minnen en låååång tid framöver.
Jag syrran och My lyckas alltid förgylla våra kvällar tillsammans med otroligt mycket skratt och infinna känslan av att kvällen varit mycket lyckad.

Tack tjejer för en underbar Valborg.
LÖV U.

RSS 2.0