Challenge "Step by step" v1

Nu är första veckan avklarad för Hanna som är den första att genomföra denna Chellange.
Denna vecka har mest gått ut på att "nollställa", och vitaminboosta kroppen, få kroppen att gå ifrån sina dåliga vanor. Absolut inget lätt om man som Hanna är rätt så beroende av både socker och fet mat.
Hennes kropp har dock svarat precis som jag velat med trötthet och huvudvärk. Signaler på att kroppen börjat rensa. Perfekt!
Vekan har gått i fruktens och grönsakens tecken.

Här kommer en "dagboksrapport" av Hanna med lite tankar och reflektioner från veckan som gått.

Dagbok

Jaha då har första veckan gått, det har känts bra och jag känner mig mer motiverad än vad jag trodde att jag skulle vara. Under veckan har jag skrivit lite varje dag, ett bra sätt att hålla koll på hur man verkligen kände… Det brukar ju bli så att de goda minnena tar över när man gått igenom något som förändrar ens liv.

Såhär såg i alla fall min vecka ut:

Måndag 7/3: Veckan startade med en liten fasta, så efter söndagens lätta middag ska jag inte få äta något förrän imorrn kväll å då blir det i flytande form, soppa. Morgonen startade bra, en ganska jobbig huvudvärk tornar dock upp sig.. Hmm, bäst att dricka mer vatten. Framåt eftermiddagen började illamåendet på riktigt. Har svårt att avgöra om det är pga huvudvärken eller bara för att jag är hungrig. Gjorde fys-test med Jessica, gudars vad otränad jag är då!! Mätte och vägde också. Det fick mig verkligen att känna att nu e det dags för förändring! Soppa till middag, nog det godaste jag ätit på länge! Hungern är den bästa kryddan brukar man ju säga, det stämmer hur bra som helst!

 

Tisdag 8/3: Fortfarande huvudvärk… Gissar att det beror på det drastiskt minskade sockerintaget. Suck! Tungt att gå upp, känner mig helt slut i kroppen å skulle vilja sova till eftermiddagen. Promenaden kändes dock bra, lite väl isigt för att jag skulle kunna ta ut mig helt, men jag försökte det bästa som gick.

Onsdag 9/3: Trött, trött, trött… Ville inte alls gå upp ur sängen. Men släpade mig upp och fick en bra prommis, börjarhitta ett bra tempo och en bra runda nu, fortfarande lite halt men man får ta ut sig mellan isfläckarna! Sopporna smakar smaskens och det känns fint! Fortfarande huvudvärk dock… Hade varnat alla på jobbet att humöret kanske inte skulle vara på topp, men det var ingen fara alls! Hmmm! Kraschade direkt när jag kom hem från jobb.

Torsdag 10/3: Ännu tröttare… Vill inte, vill inte, vill inte gå upp alls. Fick tvinga mig ur sängen med all viljekraft. När jag väl kom ut i friska luften och upptäckte att det var förvånansvärt lite is på min runda fick jag upp en rasande tempo och hade den bästa prommisen den här veckan! Fortfarande gott med soppa, lagt till lite mer frukt under dagen, funkar fint!!! Å så har den förhatliga huvudvärken ÄNTLIGEN gett med sig! Tjoho, det går åt rätt håll!

Fredag 11/3: Kom upp ur sängen efter mkt snoozande, gick ännu en strålande prommis och drog iväg till jobbet. Tung dag på jobbet, var småsugen på allt hela dagen. Dämpade det med en extra frukt eller två… Det känns dock sådär när man kommer in i lunchrummet och det står 25 pizzor på diskbänken. Väldigt snäll chef som bjuder sin personal på pizza till lunch, men det kändes sådär att sleva i sig en soppa när man satt med pizzalukten i näsan. MEN, Jag gjorde det!!!! Var extremt trött när jag kom hem på kvällen, somnade tydligen på soffan vid 21.15 redan.

Lördag 12/3: Äntligen ledig! Hade bestämt mig för sovmorgon. Blev väckt av mina små lurviga sambos vid 7.30… Kroppen fullkomligt SKREK efter mer vila, gick upp för att drick ett glas vatten å benen kändes som om de svullnat till dubbel storlek över natten. Kröp ner i sängen igen och somnade om! Slog upp min blå vid 11 sådär, då kändes det betydligt bättre och jag snörade på mig gympdojjorna å släpade ut en lat hund på prommis i solen. Det var lite mer ansträngande att släpa på en tung hund som inte riktigt vill hålla samma tempo som en själv. Men en bra prommis å sen en god frukost ute i solen. Har börjat känna mig lite trött på soppan nu, ska bli underbart att få tugga nästa vecka J

Söndag 13/3: Sovmorgon idag med J Känner mig ju så trött så jag passar på att sova när jag kan! Sen blev det på med skorna och ut på prommis. Kändes ganska tungt på promenaden idag, vet inte varför. Pinnade dock på i lite snabbare tempo än vanligt och kände mig duktig när jag kom hem. Idag ska det bakas, lagas matlådor och fixas inför en lång jobbvecka. Det krävs en hel del planering vill jag lova! Är stolt över att jag fixat denna första vecka och firade med att inhandla ett par superbra löparskor, så nu kanske prommisarna får lite mer studs i dojjan framöver J


Hanna har varit riktigt duktig, känner att hon verkligen bestämt sig. Hon är noga med att inte göra fel och frågar hellre en extra gång så allt blir som planerat och tänkt, vilket jag som coach uppskattar massor.
Bra kämpat denna vecka Hanna, nu siktar vi framåt mot en ny vecka med nya möjligheter.
Nästa vecka väntar första uppföljningen, spännande.

Nu kör vi!
/coach JW ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0