Las vegas

Klockan ringde 05.30 imorse,jag var upp och gjorde frulle medan Marko sov vidare. Kl 06.00 skulle vi förska komma iväg med taxi då flyget skulle lyfta kl 08.00.
05.50 kommer jag på att Marko inte kommit upp än och alla hans kläder ligger över hela lägenheten, ghaaaa! Stress!
Väl i taxin och framme på flygplatsen blir vi väl omhändertagna av en herre som tar våra biljetter, vi pustar ut i tron om att vi är ute i väääldigt god tid...just det, tror :)
Hern kommer utrusande med biljetterna i högsta hugg "no, no wrong gate, your going with united, gate J!"
Marko "Is it far?"
Herrn: "Yes, yes hurry"
Happ, stress igen.
Vi kutade igenom hela Miami airport och kan åter igen pusta ut då vi ser att kön är rätt lång.
En bisservisser står och skriker till alla som ska till denver (som vi) att det nu finns en extraline.
Då turen är våran slänger han fram oss framför en apparat där man ska checka in på egen hand. Vi står som två frågtecken  och tittar på varandra och undrar när personal ska komma och hjälpa oss med dessa moderniteter. Paniken börjar smått växa igen då vi ser passagerare efter passagerare bli klara före oss. Desperata ropar vi på hjälp.
Besservissen kommer fram och undrar vad vi har för problem.
Promblem?!, Hallå, hjälp oss, we´re from sweden!

Vi hämtar andan innan nästa panik kryper på..tullen.
Tullen är inte som här hemma, här blir man muddrad från topp till tå och utfrågad för minsta lilla sak. Dessutom får man gå igenom en metalldetektor men inte en sån som i sverige och de flesta andra länder. Nej, här blir man instängd i en liten kur som sprutar ånga för att känna av om man har något medel på sig... scary.
Marko blir stoppad av en vakt som säker "Sir, I have to Pad you"
Marko "What?"
Vakt-. "I have to pad you sir"
Efter att trott att han inte vill släppa igenom marko faller kronan ner och Marko förstår tillslut att han vill känna igenom honom. Phu, vi kunde gå vidare..

När vi bordade flyget till Denver som sedan skulle ta oss vidare till Las vegas börjar en passagerare tjafsa om att han har första klass på biljetten, MEN, problemet är bara ddte att det inte finns någon försat klass på detta flyg, vilket inte verkar gå in.. Så, where in America och snubben blir utkastade, sorry..

Jag och Marko blir placerade bredvid en spansk kvinna. Marko försöker göra sig förstådd med lite teckenspråk och engelska som inte ens damen förstår. Av någon underlig anledning dyker lite spanskakunskaper upp hos mig som gör både Marko och mig själv lite förvånad. Där sitter jag och översätter åt Marko och på tragglande spanska ge gensvar till kvinnan som vill bjuda ner mig och Marko på semester till Colombia, kul.
Hon tog våran mail för vidare kontakt. Dessutom jobbade hon på Colombiansk tv och ville att Marko skulle uppträda, Special edition :)

Från ett soligt och tryckande varm miami till ett snötäckt Denver var vi helt plötsligt i Las vegas Öknen.
Det första vi möts av på Las vegas flygplats är självklart spelmaskiner.

Då vi sätter vår första fot vid hotellet kan man lätt ta det för ett helt köpcentrum, jisus vad stort. Så stort att man gjort en karta över hotellets alla gator.


Vid incheckningen belv något fel så vi fick ett rum lite högre graderat, på våning 51, man tackar :)

Utsikt från rummet på fm..

..på kvällen..

..vårat badrum..dusch, badkar, tv, 2 handfat...flott :)

Efter avlämpning av bagage tar vi oss ner till poolen där solen självklart gått i ner..
Marko och Tobbe fastnade vid spelautomaterna för en stund så jag la mig i ett varm bad för att sedan göra mmig i ordning frö kvällens suchimiddag, mkt gott.

Efter lite ytterligare spel hängde ögonlocken  i knävecken och jag känner att det är tajm för lite sömn, helt plötsligt 9 tim efter sv tid, så.
Nighty night.

Kommentarer
Postat av: mor

Tycks vara ett äventyr på flygplatserna där borta.Spanskan verkar sitta i ryggmärgen fortfarande.Marko har nog kommit till paradiset med alla spelapparater.Kanonutsikt från hotellet.Kram mor & far

2009-04-19 @ 11:38:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0