Härliga måndag...

..eller inte.
Samma sak varje gång.
Kroppen är inställd på skön avslappning då helgen är kommen och vill så även stanna och förbli där.
Klockan ringer i samma ordning 05.30 Måndag morgon. Man rycker till och försöker förstå vad fan det är som låter..."jaha väckarklockan", försöker intala mig själv att "jag ska bara ligga kvar en liten stund till", men blir för nervös att jag ska försova mig. Slänger benen över sängkanten för att sedan masa mighttp://trinecam.blogg.no/images/345708-3-1237577001760-n400.jpg iväg till toaletten. På vägen in genom dörrkarmen slår jag gärna i axeln i öppningen..."nä, det gick inte gena även denna gång." Slår av ren rutin på lysknappen och händerna åker upp över ögonen av ren reflex pga ljuset halvt har gjort en blind..
Ögonlocken hänger ner till knävecken, håret har stylat sig själv till en härlig skapelse under nattens gång, kroppen känns seg och stel.     
  
Man blir lika chockad varje gång man möter den där varelsen som visar sig i spegeln. Efter lite gnugg i ögonen för att få bort den dimma som lagt sig på näthinnan kan man pusta ut och konstatera att det faktskt åter igen bara var jag själv.

Därefter väntar Jobb, träna, handla äta sova...Allt i samma ordning, varje vardag.
Är det så här livet ska vara, blir det inte roligare än såhär?!
-KLART DET BLIR! :D

Snart drar jag ju på kryssning med jobbet, därefter med Marko och familjen,
och sen!
http://fun.regele.ro/data/media/10/paradis.jpg 
sen blir det värmen! Å herregud vad jag längtar.
Dessutom får jag äntligen utnyttja alla mina plågsamma vak-dyk här ifrån kyliga sweden till att få njuta i kopiösa mängder under det turkosa caribiens vatten istället, dessutom heeelt lagligt. (Licensen hämtas i veckan :) ) Lite differnt kommer det att  vara, att helt plötsligt se allt och överallt mot det annars grumliga och svarta vattnet med noll sikt här hemma.
Sen skulle jag kunna gissa att det är liiite mer djurliv där nere på havets djup än i svenska havsvatten, men bara lite ;) ?... 
Under dykkursen hade vi tur om vi fick se nåt härligt kroppsskal som segla omkring från nån stackars fisk som gett upp hoppet. Så upplevelsen av havslivet kan väl i stort sett bara bli bättre I gues.

Nu blir det lite middag.
Mums!

Vart tog den söta lilla flickan vägen?..

...ingen som vet ingen som vet?
Jopp, jag vet!
För här är jag ;)
Dock inte så söt på detta kort med bångstyrigt hår efter en varm dusch. Ser ut som rena hej kom och hjälp mig själv med alla lockar som lever sitt egna liv i kaluffsen.
Ja, dessutom med denna nya frojla (frisyr) som jag skaffat mig, kort i nacken och lite sluttande framtill.
Den är riktigt snyggt då den är tillfixad iaf :D En söndag som denna så får lockarna "fri tid" :)


Jag ska krypa till korset..Jag skäms.
När skrev jag sist?..

woops.. alldeles fööör länge sedan ser jag.
Vad ska jag skylla på denna gång då? hmm..
Nä, finns nog inget att skylla på alls mer än att jag haft det jäkligt hektiskt med framförallt jobb men även med uppdyk, middagar, planeringar, företag och träning m.m.
Men nu, nu ska jag ta tag i bloggandet igen och skärpa mig, promice!

I fredags efter en lång dag på jobbet, städning och massor med matlagning kom Lina och Classe på middg,
riktigt trevligt!
Middagen blev en topp tre.
Dock fick jag underhålla våra kära gäster en snabbis medan Marko var tvungen att åka in till direktsändningen av lets dance för att medverka i typ 1min. Han och Tobbe trollkarl skulle introducera folket för att talang börjar nästa fredag. Sen slängde han sig in i en taxi hem igen för att fortsätta våran middag... sjukt? Ehh, ja.
Ena sekunden sitter han vid middagsbordet och i andra så är han och pratar i tv, lustigt.

Efter att alla var mätta och belåtna spelade vi ett sällskapsspel vid namn galenpanna. Ni som inte provat det, testa! sjukt roligt. Man sätter två kort i panna där ena kortet  avslöjar en plats och den andra en känd person. Sen ska man med hjälp av olika regler gissa sig fram till vem man är och vart man befinner sig. Classe utklassa oss andra. Bra jobbat!
Marko och Lina blev lite oense kring färgen "pur pur", är det lila eller röd?
På en ordbeskrivning av Markos person som var "rödluvan" sa lina "en pur pur hatt"...vilket fick marko heeeelt att tappa spåret till vem det var han hade i pannan. När han väl klurade ut vem det var utbrast han: "Men kom igen Lina, pur pur är väl ändå inte rött?" Haha.
Efter god mat, dryck och roligt spel höll Marko och Classe på att somna, så runt 00.30 lättade de trevliga två härifrån.
Mycket trevlig kväll som garanterat kommer göras om, kul!

Igår gjorde jag mitt sista uppdyk, fy fan vad kallt det var, igen.
Både mamma, pappa och Marko kom och skulle åskåda oss plaska i havet.
När vi slutligen skulle göra sista övningen och den avgörande, frågar dykläraren "vem ska börja, vem fryser mest?"
Jag var snabb och ivrig och skrek högt "JAG!", vilket även alla andra på land hade hört, woopsi.
Fast va fan, jag frös ju som ett asplöv skakar..?..vibrerar..?..rör sig..?..eller ja..ni hajjar.

Övningen gick ut på att man skulle ta sig ner på botten där man skulle få klartecken från läraren som följde med ner.
Då skulle man ta ett djupt andetag från regulatorn och sedan simma långsamt upp till ytan genom en utandning med lätet "iiiiiii". När man väl tagit sig till ytan skulle man trampa vatten tills dess att läraren skrek "du är godkänd".
Därefter skulle man släppa viktbältet man hade runt midjan för att sedan blåsa upp BCD:n (mao flytvästen) manuellt tills dess att man flöt.
Det gick bra och jag blev godkänd.

I väntan på att läraren dök ner efter viktbältet låg jag och huttra på ytan och då,
då plötsligt har marko mage att vråla "Är du klar nu?".
Jag kontrade snabbt  "vadå, fryser DU eller?"
Jag fick svar på tal "JAAA".
Skitgubbe, tänkte jag :D

Senare på kvällen åkte Marko och spelade poker medans jag hade middag med min familj och Mysan.
En riktigt skön och avslappnade kväll och bra avslutning på denna helg.

Now I´m back in bussines :)


See you!

Vilse?

Ja, det är väl den frågan som ni ställer er då det varit dött med uppdateringar på denna sida för ett tag..
Jo jag har väl varit lite vilse. Inte ordagrant GÅTT vilse kanske, snarare varit vilse i tankar och motivation.
Men nu börjar det ljusna i samband med att dagarna även bjuder på lite mer energi i form av lite mer solsken och vårfeeling.
Höll dock på att hamna i deprision i tisdags morse då jag kommer ut i köket och möts av ett snöoväder utanför fönstret, allvarligt!? Trött på slasket och längtar obeskrivligt mycket efter våren och den fräscha luften.

På senaste tiden har det inte hänt så mycket. Har mest varit jobb jobb jobb, vilket går mycket bra och är roligare än nånsin. Kors i taket :D
Har lite andra grejer på gång angående jobb-biten oxå.
Fått erbjudanden om lite extrajobb med massagen och tränaryrket för några skidåkare, kul.
Sen sitter jag och knåpar ihop det sista på min föreläsning som jag gjort om lite från den ordinarie uppbyggnaden.
Så det ska jag oxå börja plocka upp igen. Är det något jag tycker är roligt så är det att få hjälpa andra eller iaf få dela med mig av mina tidigare erfarenheter som elitsatsande och tränande. Både dess fördelar och nackdelar. Det finns mycket som man inte vet med sig som ung och man lyssnar kanske inte så gärna på det örat heller vid tonåren. Så därför vill jag försöka vara någon typ av förebild för dem som står med halva foten utanför kanten och har chansen att välja att dra in foten igen innan det är försent. Självklart riktar jag mig inte bara till tränande eller elitsatsande. Föreläsningen omfattar stora delar kring tankesätt och allmän information som alla kan ta del av och dra nytta av.

Så visst har jag att göra. :)
Dessutom ligger min bok och skriker på att bli återupptagen i arbete, puh.
Känns nästan som att man har liiite för mkt vilja jämtemot tid.
Men det ska gå!

Ikväll blir det mysmiddag med melodifestivalen skrålandes på tvn.
Vem fan vinner?
No idea.
Känns som att Måns har hela konceptet men är alldeles för självklar vinnare.
Heat är personligen mina favvosar men tyvärr känns det som om att rockbidrag inte längre går hem efter finnarnas storslam för något år sedan.
Jag tror fasen ugglas eller Marlene vinner hela skiten, dem är båda jäkligt udda och UTMÄRKER sig rejält, dessutom på ett sätt som inte tidigare visats i eurovision. Så kan det gå annat än bra då? Nä. Tror  inte det :)

Låt oss slå oss ner i soffan med ett gott glas vin..
     
...och sällskap så får vi nog svaret snart. ;)

So long.

Smärtfri

Japp, ni läste rätt!
Nu är jag näst intill smärtfri i HELA kroppen, hallelulja :D
Tänk vad lite vila kan göra...

Dock var jag en sväng på gymmet igår och körde loss, jag tror nog jag hann prova hela maskinsortimentet, det gick i en rasande fart, kände mig som i exstas. Riktigt skön känsla men oj vad trött jag var efteråt.
Och ja, idag har jag lite känningar tillbax i armbågarna.. ajajaj. MEN lååångväga mils ifrån den dåvarande, så alltid nåt positivt.

Idag var det full fart på jobbet, kände mig som han i sällskapsresan då dem är i alperna och ska ta kort i fotoautomaten.. "in-ut...in-ut---iiiiiin-UT!". Ja, kunderna avlöpte varandra i fulla drag. Kul, och tiden bara svichade förbi.

Nu är man lite mör i hjärnan och ska strax inta ryggläge i soffan.
Välförtjänt?
Svar- JA!


Surprice! Kryssning :)

Idag var jag faktiskt ledig pga lite bokningar. På sportlovet (och för övrigt alla andra lov) är näst intill hela saltis utrotat på folk.
Trots att jag var ledig så hade jag mycket att stå i...en surprice väntade My.
Sedan en längre tid tillbaka hade jag och My planerat middag denna kväll tillsammans med min syster för att fira Mys 30-årsdag. Eftersom hon inte ville gör en stor grej av den stora dagen så kom jag på den brilljanta ide´n att överraska henne. Jag hade sagt till henne att vi skulle, efter jobbet, mötas hemma hos mig för att sedan åka och göra naglar som vi båda suktat efter så länge. Därefter skulle vi åka tillbax hem till mig för att softa och invänta syster för att sedan käka en god middag och därefter gå ut på stan.
MEN!
*I själva verket hade jag bett syrran boka in oss på en kryssning till mariehamn istället.
*Jag ringde till lisa för å höra om hon ville följa med, vilket hon ville.
*Jag fixade en ögonbindel  och ett par gräsklippehörlurar med inbyggd radio i.
*Fixade hundvakt åt nisse och hugo.
*Tog kontakt med Mys kille för att förvarna om att hon inte kommer hem förrän dagen därpå.

Nagelfixet gick fint, vi blev båda mycket nöjda.
    
Allt gick enligt planerna ända tills Lisa ringer och säger att hon inte kan följa med pga sjukdom...gahh!!!
Panik.
Jag kommer på att "varför har jag inte frågat Lina, världens bästa Lina?"
Ringer lina.
"-Hej gumman! Det är såhär att vi ska på en överrasknings kryssning för My om typ 3 timmar och en har hoppat av, följa med?"
Cool som hon är så roddade hon i hop barnvakt och ringde mannen för att packa ihop lite prylar till kvällen.
Till saken hör den att My och Lina är gamla barndomskamrater som inte setts på länge, dubbelsurprice!

Jag hade iaf planerat att jag och My skulle vara hemma senast 15.30 igen för att hinna slänga i oss lite mat innan taxin stod utanfr 16.20 :S
16.00 har vi käkat färdigt och My slänger sig ner i soffan och säger:
"-gud va skönt, hela eftermiddagen att bara ligga och slappa..."
Jo hej ru..

16.20 reser sig My upp och utbrister:
MY: "-Men, nu kom det en taxi?!"
Jag: "-Ja, men vad bra, då kan du börja göra dig i ordning"
MY: "Jessica, vad är det här?!"
Jag: "kommer snart"

Jag hämtade hörlurarna och bindeln för att sedan hjälpa henne på med skorna.

Med stapplande steg tar vi oss ut från huset och ini  taxin.
Av någon underlig anledning hade jag fått en stor taxi,vilket även my konstaterade då jag hjälpte henne in.
Hon häll krampaktigt tag i mig och sa med förtvivlad röst:
"-du lämnar mig inte här va?"
Halvt dubbelvikta står jag och chaffören och skrattar medans jag förklarar att jag kommer finnas med vid hennes sida.
Väl inne i bilen och redo för avfärd.
My: "Jessica, varför är det en så stor taxi!?"
Jag: dör av skratt....

Under resten av resan till terminalen sitter hon och kramphåller min hand och ser sammanbiten ut lyssnandes till musik i lurarna.

Jag hade ingen aning om vilken kanal jag erbjudit henne, men då och då utbrast hon iskratt och kommenterade den sjuka reklamen som kom ur lurarna.

Vi möter upp syster och Lina på terminalen.
Folket runt omkring tycker att det här är lika roligt som vi.
My: "Men jessica, jag vill inte träffa något folk nu bara, e ju ite ens tillfixad"
Jag: "nej då, det är lugnt" :D

(Jag e röd i fejjan för att jag solat solarium...)

Egentligen ville man bara säga "det står bara ett x antal människor och skratta med oss åt dig". Haha.
Plötsligt utbrister My i sång.
"Å! I WISH I WAS A LITTLE BIT TALLER, I WISH I WAS A BALLER..., kommer ni håg tjejer?"
Jo, både vi och alla runt ikring oss..Å herregud va roligt.
Personlaen vi mötte genom tullar och spärrar spelade med bra.
"Välkomna till Arlanda!"
Dock hörde hon ju ingenting men det var bra iaf :)
Vid disken där vi ska visa upp legitimation ser vi en skylt som textar meningen:
"Idag pågår inspelning av tvprogrammet "Färjan".
Jag syster och lina tittar på varandra helt ovetande om detta, och utbrsiter:
"Trippelsurprice!"

Sista passagen var genom den där traditionella bågen innan man kliver på färjan där det står en entusiastisk fotograf som vill hjälpa oss medresande med ett minnesvärt foto innan man kommer ombord. Och O yes vilket foto det blev. HAHA.

När vi kommit in i hytten påbörjade vi våran födelsedagssång samtidigt vi plockade av hörlurar och bindel.
Det tar ett tag innan hon åter funnit skärpan efter att gått omkring i totalt mörker.
Plötsligt utbrister hon:
"Nämen, lina!, Å va!? VART E VI NU, på en båt?!"
Jag har nog aldrig sett eller varit med om att någon har blivit så glad och överraskad. KUL!
Trots att jag hade gjort bort mig, försagt mig,  totalt under dagens gång lyckade jag på något vänster rädda det.
Vi hade en skitkul kväll med god mat, dryck och fantastiskt mycket dans till riktigt bra musik från 2 liveband.

MY: "Jessica, Du vet att du också fyller 30 en vacker dag?"
Jag: "Jo tack, men känns rätt tryggt än sålänge. Det är 5 år kvar."

:D

Starka Tahikvinnor..

ja, idag vaknade jag upp med en smärta som liknar träningsvärk. Dock har jag inte tränat...utan fått massage.
Igår klockan 16.00 hade jag en avtalad tid för 60mins nacke-axlar och ryggmassage i Nacka forum.
Jag var i ovanlighetens skull ute i mycket god tid så jag strosa omkring lite i en av alla tusentals affärer som gallerian består av. Å snacka om att fynda! Och vips var tiden ute. Innan jag sprang på massagestället med andan i halsen oh med påsar slängandes runt omkring mig var ja, på de två minuter som kvarstod tills dess att jag skulle vara på plats, tvungen att stoppa folk för att fråga om vägen,. Som tur var låg stället (som i själva verket var ett spa) precis runt hörnet.
När jag stod utanför lokalen började jag förundrande se mig omkring ifall jag verkligen hade kommit rätt?! Jag hade kommit in i en liten mysig butik..trodde jag. För vart jag än såg mig om så var väggarna klädda med olika aromoljor i flaskor och väldoftande tesorter. Jag möttes av en väldigt gästvänlig kvinna med thiländskt påbrå som stod bakom disken.
Jag gick trevande in och sa "Jag har ett presentkort här på  en massage...tror jag ?"
Javisst! sa kvinnan och tog min jacka och alla mina påsar med fynden..




Därefter öppnade hon upp skynket bakom receptionen. Där möttes man av en sjukt mysig miljö med tokinspiration av thiland. Jag blev placerad i en av korgmöblerna för att sedan få fylla i en liten hälsokontrollslapp samtidigt som jag blev serverad ett gott the. I bakgrunden kunde man lyssna till harmonisk, avlappnande och rogivande musik. Till det hördes ljud från stenstatyn med det porlande vattnet rinnandes nerför en bit bort. Kändes precis som om man kommit till en helt annan plats på jorden.
Nyss sprang jag som en tok kors och tvärs över hela köpcentret invirad i alla påsar jag gick och släpade på. Och nu, nu satt jag helt plötsligt i en bambuskottsmiljö med dunkelt ljus och skön musik och blev servad!?
Vad var det som hände? :) jag ska ju bara ha en massage..
När alla papper var ifyllda började det gå in för mig att jag faktiskt var på ett spa och inte på någon traditionell massagebehandling...
En liten Thaikvinna kom ut ur ett rum med en bricka. På den stod fyra olika massageoljeflaskor som man skulle få lukta på för att sedan välja sin favorit. Jag valde den som doftade eucalyptus, riktigt gott luktade den.
Därefter blev jag visad mitt rum...eller ska man säga hotellrum? jisus.
När man öppnade dörren möttes man av en stor säng, vilket var en massagebänk. På den låg en ihopvikt handuk, en morgonrock och ett litet paket med nya underkläder...what!?

Den lilla kvinnan förklarade på en VISKANDE  engelska (kändes som att vi var på ett bibliotek) att jag skulle ta mig en dusch och skrubba mig ordentligt för att sedan låta massageoljan som hon skulle massera med få sjunka in i huden och få värka. Hela rummet kändes så personligt. På handfatet låg en borste, en hårfön, flera olika hudlotions osv.
Efter en snabbdusch knackade det på dörren. Kvinnan kom in med brickan med min utvalda olja och tillbehör.

Att så små kvinnor som hon har så mycket power och styrka är helt otroligt.
Under min hälsopappersifyllning fick man även kryssa i om man önskade lätt medel eller fast massage. Jag hade valt fast....bad misstake. För det värsta jag vet är när en massör i princip kliar en på ryggen...nä, det går bort.

Den lilla kvinnan satte sig gränsle över min rygg för att, SJÄLVKLART, kunna erbjuda mig den fasta massagen som jag så gärna ville ha... Nu snacka vi inte fasta handrörelser, nej nej här borrades armbågar och knytnävar in under skulderblad och krossade typ 10 olika knuter på vägens gång. Hon märkte att jag imellanåt flämtade till och frågade (läs viskade)
" -ok? "
"yes yes"
svarade jag. Innerst inne ville jag bara skrika "en gång till och jag kastar av dig!" :)
Jag brukar kunna tåla rätt mycket smärta men det här var nog det plågsammaste jag varit med om på länge (då hon var på de ömma ställena). Det blev mentalt jobbigt då hon utförde en och samma rörelse allt ifrån 3-7ggr. Å hade hon hittat ett ställe som gjorde så f-bannat ont började man nedräkningen...1..2...3...4..ahh..5.., ja ni hajjar.
Dock är jag mäkta glad över att jag höll ut för OJ vad välbehövligt det var, även om jag hade känslan av att ha blivit överkörd av en ångvält efteråt..

Väl ute i väntrummet igen väntade åter en kopp välgörande the och några exotiska frukter på mig.
Precis då jag smuttat klart på mitt the hör jag hur min mobil skriker på mig ute i jackan...

Happ, dax att återvända till verkligheten..
Tuff shit!

RSS 2.0