C-vitamin boost

Idag åkte jag ut till mörkö för att försöka finna lite lugn,svårt då man är ensam hemma, finns alltid något att hitta på och finurla med kring hus och trädgård. Så nu får mina ideer och projekt vila lite.
Här ute finns så himla mycket goda bär och frukt, helt ekologiskt odlat kan man ju säga ;) närproducerat!
Plommon, äpplen, körsbär, päron, hallon å så dessa...

Både röda, vita och svarta vinbä har jag plockat i mängder.


Så nu ska dem in i frysen för att sedan framåt hösten bli vinbärsgeleer, saft och bebisdesserter/pureer.
Oj vad friska och Cvitamin-boostade vi kommer vara ;)

Sen kom jag över den här hybersmarta och söta vaggan till bebben den första tiden.

Perfekt att ha intill sängen eller där man nu befinner sig i huset :)

Nu vankas oxfile med min primörpotatissallad.
Go kväll!

Hyperenergi!?

I drygt 3-4 dagar har denna energi hållt i sig nu. Idag var nog "värre" än värst.
Har sytt täcke, sytt drapperi, fixat och donat i lillrummet, tvättat, diskat, dammat, dammsugit, rensat trädgården på tistlar(!?), jobbat lite på ett annat projekt.. Ja, vad säger man? Fattar ingenting. Jag ska ju vara trött och tycka att det är jobbigt med en tung mage, eller?
För det andra så har magen sjunkit en del, helt plötsligt under min vistelse i affären  efter all doning fick jag lätt att andas och magen blev ja, jag vet inte....den blev typ mindre, lägre, lättare...ja det hände nåt iaf som jag kände. Dessutom existerar inte mättnad till råge på allt. Från att fått tvinga i mig mat pga av brist på plats i magen verkar utrymmet blivit större. Hmm... Jag har dryft 30 dagar kvar till utsatt datum. Vad innebär nu detta, är det dax snart? Förbereder den sig? Oh yes. Spännande :D
Hur som helst så mår jag prima och jag njuter av mitt tillstånd, men ska försöka coola ner lite även om det rycker och spritter i kroppen.


Nu lite tidningsläsande innan jag faller i "sömn-koma" :)

Tadaaaa!

Klockan är mitt i natten, ganska så prick midnatt faktiskt.
Har varit och käkat middag och bara tagit det lugnt med My inne i stan ikväll.
Så innan jag hoppar i säng tänkte jag slänga ut lite provsmaker på mina projekt...som jag lovat, dem är inte 100 än och det kommer upp mer av allt inom kort.

Tills dess, detta är lite av vad jag pysslar med.

Virkar lite mössor i alla olika färger..
 

Den gröna är min favorit hittills.


Men det som jag är mest nöjd med även om det inte riktigt är klart är mitt lapptäcke :)


Nu ska jag gå och ta mig en välförtjänt nap.
Natti natt.

Var är solen?

Ja, det är min fråga, hade planerat att hoppa i plurret i morse för att vakna ordentligt men vad är det jag slår upp ögonen till? Regn?!
Så jag drog på mig knallskorna istället och promenerade en sväng trots att magen inte diggar denna typ av motion bäst. Lite kompromisser måste vi göra iaf :)
Trots det lite sämre vädret är luften behaglig och jag känner mig fortf rätt euforisk och upprymd i......ja...i..ehh...livet :) Ok, lite trött är jag allt men det är så mkt annat som snurrar i huvudet just nu så jag har inte riktigt tid att "oj:a" mig över trötthet känner jag, inte just nu iaf.

Idag lovar jag lägga ut lite av de projekten som jag pysslat med under dessa 9 månader även om det gått i periodpysslande :)...Hur som så har det mesta verkligen tagit form vilket känns skönt!

Tills dess får ni hålla till godo med min bokhylla som jag äntligen fått ur bilen, monterat upp och fått in i barnrummet.

Att så stora grejer rymmer i ett så litet rum, är inte det fantastiskt ;) Å ännu kan man snurra runt utan att slå i grejer ;)


Energi-topp

Konstigt det här med hur energinivån kan variera så otroligt från dag till dag. För bara ett dygn sen kände jag mig tung, otymplig,stel och trött, idag vakna jag med hyperenergi. Ideer, planer, tankar och funderingar har gått varma i huvudet idag så det gäller att ha varit på hugget med pennan och blocket för att komma ihåg allt. 
Hunnit met mkt idag. Rev av mitt yogapass innan frulle, tvätta, diska kolla lite friidrott, simma lite, luncha, spela pingis och kubb, samt plockat färska bär till kvällens dessertpaj vilken kommer bestå av nyplockade hallon, smultron, rabarber och björnbär. En salig blandning.
Sommar, sommar sommaaaaar...


Idag njuter jag och önskar att livet bara kunde rulla på i detta flow forever..
Det har till och med varit en sån dag då man känner sig extremt nöjd, glad, till freds med sig själv, duktig, smart och jäkligt bra på alla sätt och vis.
Jag vet att jag inte kommer segla omkring i denna bubbla så länge som jag önskar (alltså för alltid :) men tills den "spricker" ska jag insupa varenda sekund. :)

Profylax-träning

Idag var Profylaxandning inbokad och tur som vi hade tog bästaste Andrea sig hit ut till oss.
I vanlig ordning blir det mycket frågor, funderingar och info kring förlossningen, (kan inte riktigt fatta att det snart är dax..gah) men självklart även en hel del prat runt den pågående graviditeten i sig. Alla frågetecken suddas ut och man känner sig mer och mer trygg i vad som händer och i det som komma skall. And that´s the point I guess :)
För en gångs skull kunde jag idag säga att jag faktiskt varit duktig på andningsträningen sedan sist vi pratades vid, för den har jag skött riktigt bra sen jag kom hem från Gotland i samband med min simträning och stretch. Lite sämre användning av Tens-apparaten dock men den kom iaf till användning under dagens träning.

Idag körde vi ny position. Jag fick hänga över köksbänken samtidigt som Andrea och Marko jobbade på att iscensätta en värk på mig genom att Andrea styrde strömmen på Tensen som var placerad runt bäcken och länd medan Marko satt på golvet under mig och nöp mig i insida lår... Därmed skulle jag hitta fokus iform av avslappning tillsammans med en jämn och fin andning för att härda ut smärtan som varar någonstans mellan 60-90sek. Det är skönt när man känner att man funnit tricket att bara kunna fokucera på andningen och kan förbise smärtan...även om nu nypningar i insida lår och lite ström från en apparat är väldigt långt bort från en riktig grav-värk. Men man får iaf in tekniken någorlunda och har något att jobba mot.  

Efter att ha hängt med överkroppen framåt ett längre tag blev magen somen strut.


Andrea kände efter sparkar..ser dock ut som att det är jag själv som håller mig på magen :)


Behöver ni också grym hjälp med förberedelser inför eran förlossning så kan jag starkt rekommendera Andrea,  Ni hittar henne på http://www.primadonnaprofylax.se

Handy-woman

Ja, jag har legat på golvet med magen in under mig, skruvat, pillat och meckat.
Stor-bokhyllan ligger fortf kvar i bilen men byrån fick jag ut med hjälp av pirran :) Jag forslade den raka vägen in i barnrummet och montera ihop den där.
Jag är fasen bra ja. ;)
Kolla så bra det blev.




Kommer bli så fint där inne!
Ska fortsätta boa men måste först ta en vila för ryggen..aj aj.
Ikväll kommer mannen hem igen, jihuu!! Då får jag också ut bokhyllan ur bilen, grattis!


ikea-harv...

Dagens mission..
Åk inte till ikea höggravid!
Jag tror ju nån stans att jag inte är höggravid...eller va fan vet jag? Jag åkte dit iaf med en baktanke om att enbart handla på mig lite smågrejer till barnrummet, men smått blev enormt.
Som vanligt råkar jag kliva in i varuhus då det är som mest nedsänkta priser, mao REA.
Ok, byrån som jag fick med mig hem var planerad men inte den där 2meters och 2 ton tunga bokhyllan som fortf ligger i bilen för att jag inte kan lyfta ur den :(


Hur fick jag in den i bilen och ut den från facket i hyllan på ikea då? 
Jo för det första hade jag fullt sjå att få vagnen i rätt riktning dit jag skulle, och som väl känt är vägen till diverse plan lång på ikea. Hjulen är bångstyriga och mina magmuskler är=noll!
Väl framme vid rätt hylla och fack ser jag detta gigantiska paket som det är tänkt att JAG ska föra över till min vagn.... By the way hade jag ju inte planerat allt för stora ting på min vagn och därav en ordenary kundvagn..
Hur som så kände jag lite lätt på paketet. Lyfta paket=föda barn, jag sket i det.
Van att kunna klara det mesta själv ( framförallt att bära saker ) står jag där och känner mig som ett fån och
söker hjälp med blicken. Fick syn på en ur personalen, dock hängde halva paketet utanför då vi lagt i der och jag kunde knappt rubba vagnen...
Byta vagn, till en sån platt paketvagn.
Fråga en kund om överföring av paket till ny vagn, perfekt.
Vidare till nästa hylla och byrå, hälften så långt paket men dubbelt så tjockt....betyder alltså att det är på ett ungefär lika tungt som förra..japp! rätt tänkt. Knacka nästa kund på axeln.
Allt är sedan äntligen lastat och jag står och bekymrar mig i betalkön över hur fasen jag ska få in allt jag skådar på vagnen i bilen utan hjälp..dessutom spöregnade det. Betalar och kommer ut till bilen. Tur som jag har lutar vagnen lite uppåt vilket gör att jag bara behöver lyfta ena änden av paketen för att sen hala in f*n-skapet.

Vad förvånad man kan bli ibland då allt helt plötsligt gick mkt lättare än man tänkt :) Gu så glad jag blev.
MEN-nu sitter jag här och suktar efter att få skruva i mina hyllor... :( Får vänta tills nån utan mage kommer hit och kan hjälpa mig.

Nu är jag trött.
Ska vila.

Stor, större...större..

Vågar inte riktigt skriva störst...än.
Så mkt som hänt med magen på bara de två sista veckorna är lite läskigt. Känslan invändigt har blivit totalförändrad. Allt är så enormt klart och tydligt och varenda liten rörelse får en att hoppa till och ge i från mig ljud. Pyret börjar verkligen bli redo att ta sig ut vilken dag som helst känns det som, kämpar iaf med platsen som finns där inne. 
  

Har varit på äventyr med magen idag, helt själv då Marko dragit ut på turne ned diggiloo igen. Tur han inte är iväg allt för länge denna gång iaf.

Ett förspel till det stora "äventyret" fick bli lite blom och kruk-inhandling till vår fina framsida som håller på att bli helt färdigställd, skönt!
Hade som vanligt beslutsångest över vilka blommor och krukor jag skulle ha. Ljuger inte om jag säkert gick fram och tillbaka mellan olika alternativ 10ggr för att sen gå vidare till nästa.
Tillslut bestämde jag mig för dessa som sedan ska placeras på våran lilla mur.
  

 
Jag är nöjd.

Snart får ni höra om nästa moment...puh. 

Barnsligt gott!

Idag har det varit värsta slappardagen, måste ju få såna dagar ibland oxå :)
Vi har cruisat omkring lite i sthlm´s skärgård.
Stötte på en lyxkryssare bye the way.
Vi kände oss rätt små..enorm var den!

Sen gled vi förbi grönan.

Såg rätt kul ut men skulle inte frivilligt gått lös där inne i detta väder, helt plötsligt har det blivit lite kyligt ;) eller...rättare sagt, SKÖNT kanske.

Sen bytte vi ut båten mot bilen och tog en fika hos Markos mamma, blev även bjuden på god sockerkaka.
Till middag hemma sen blev det den traditionella rätten "Ärtsoppa och pannkakor".
På en fedag tänker ni? Låt mig tänka...hmmm...Ja, det smakade lika j*kla gott på en fredag som på en torsdag :D
Soppan hade stått och puttrat under förmiddagen så den var bara att värma på då vi väl kom hem.
Alltid godast från grunden, testa!


Egenplockade bär till cakes:en (dock inte bananerna :), hallonsylt och vaniljkesella, mumma!

Blev dock inte bara en pankis, utan för många, är ju så äckligt gott, så nu är magen större än störst....och mätt.
Men det var det värt :)
Nu smälta maten till kult-rullen "Plutonen"...har inte sett den men sägs ska vara bra.
I´ll tell you.

Rutinkontroll

Igår var vi hos barnmorskan igen och jag fick svar på tal om varför jag den senaste veckan känt mig så otroligt tung neråt, känt mig trött och allmänt otymplig. Den lille har växt så att det knakar.
Under dessa 8 månader har vi hållt en stadig kurva i underkant till den sk "svenssonkurvan" (Det är den linje som de flesta håller sig runt då barnet växer i magen) men igår sköt vi i höjden, nu har ärtan funnit aptiten och tagit igen med råge :) Nu ligger vi helt plötsligt strax under "svenssonkurvan" och huvudet är fixerat....extremt långt ner dessutom. Där av känslan att jag ska föda vilken dag som helst.
Rörelserna inne i magen är betydligt mkt starkare och tydligare än nånsin nu. Man kan riktigt se och följa en fots rörelse längst med magen, riktigt creepy faktiskt, ser verkligen ut som att en utomjording slagit sig till ro där inne. Att rörelserna har ändrat beror på att utrymmet för bebisen nu är minimalt. Den kämpar. Det känns.
Konstigt att man kämpar då man tvingas ligga  såhär. Not :)

Iom att huvudet trycker på så mkt domnar jag bort i både lår och revbensbågen då det finns många nerver neråt bäckenet som egentligen ska ligga fritt.
Ibland känner jag mig invalid då ljumskar och ländrygg ger upp totalt. Musklerna existerar helt plötsligt inte eller så gör det för ont att ta i och jag kan inte med egen kraft lyfta ben eller ta mig upp ur olika positioner, lite läskigt faktiskt.
Denna lille krabat inom mig har skjutit i längden och ska nu tydligen bara ligga och gotta till sig runt magen den sista tiden, bli sådär härligt rund och knubbig ;)
Hjärtat slog starkt och tydligt vilket känns tryggt.
Nu är vi verkligen på sluttampen och det återstår endast 4v.
Spännande.

Fiskelycka

Dagarna har bara susat förbi. Marko har ju äntligen kommit hem så vi har tagit till vara på tiden tillsammans kan man säga. Tex i förrgår var vi iväg med båten till Strömma för att käka lite lunch och åkte sedan vidare ut till vårat fiskeställe i hopp om att få dra upp några abborrar. Vi skulle få finlandsfrämmande  till veckan som vi lovat färsk fisk med färsk potatis till... Vi kände iiiiingen press... Vi har ju aldrig lovat sånt förut då vi varit iväg på våra fisketrippar...aldrig..*harkel* ;)

Men denna gång kan jag lova att vi hade fiskelyckan med oss.
Jag som trogen metare körde på det medan Marko tog kastspöt.
Konstigt nog drog jag upp dem stora och Marko fick yngeln :)

Jag hann inte mer än att dra upp fisken, få av den från kroken, slänga i flötet och få napp igen. Det är såna här dagar man vill uppleva som "fiskare", då är det roligt. Kan förstå spelberoende personer lite grann som får "speldjävulen" i sig och inte kan sluta spela eller satsa pengar.
Det här var näst intill samma grej. "ok, bara en till...nej en till...a men sista ra.."
Så höll vi på i fyra timmar! Å middag hade vi så det räckte och blev över. Grannen fick till och med hälften.
Vi drog upp 54st!! Helt sjukt. (notera att jag fick upp ungefär 34 av dem, hehe :D)
Å stora var dom.




Vi höll på till sena kvällen, och vilken kväll vi fick!






Å jag kände mig mäkta nöjd och njöt av sista solglimten under färden hem.


En molnig dags början slutade med storslam i fiske och kanonväder.
Vi hann även med att njuta lite av våran medhavda matsäck och dopp från båten.

En FULLändad dag!

Middagen igår kan jag hälsa att den blev succe´. Marko hade fileat och byxat alla fiskar, panerade och smörstekte dem. Som tack för fisken kom grannen över med färska kantareller som dem plockat här i området. Prima!
Så till fisken blev det färsk dillpotatis och kantarellsås OCH icke att förglömma. Nybakat bröd såklart ;) Fast denna gång wahlnötsfrallor. Vilken middag.

Lååångt inlägg-Gotland.

Juli, Gotland 2010

Dagen var kommen, vi skulle bege oss till Gotland, äntligen! My´s efterlängtade semester hade börjat och min...ja min fortsatte, men nu på ny destination.

Som två små flickor med alldeless för mkt ”plock-packning” anländer vi till Nynärhamns terminal kl 10.00och känner oss mer än lugna då båten inte ska lämna hamnen förrän 10.55. Vi kommer in i vänthallen och ser på infotavlan att färjan är försenad 40 min och ska då ”istället” avgå 10.40. Vadå 10.40?? Det skulle tydligen gått ut något sms till samtliga resenärer den 6 JUNI om att färjan ändrat rutt och att avgången skulle ske 10.00 som ordinarie tid istället. Hde vi fått sms? Såklart inte. En jävla tur för de som skulle meddela SAMTLIGA passagerare om den ändrade rutten att nu färjan var 40 min sen. Annars hade vi stått där och fått sett hur båten lämnat hamnen, utan oss!

Efter en 3 timmars rutt över östersjön med springande och skrikande barn som smällde bordsbrickan upp och ner i stolsryggen, mammor som stod med rumpor putandes in på vårat ”revir” då dem konverserade med varandra i gången och oj-ojade sig och skrattade lite sådär falskt till varandra samtidigt som dom bara tittar snällt på sina virrvarr till barn var vi trots allt på på gott humör där vi satt i våra ”vilostolar” och smaskade på våran medhavda matsäck. Väl på Gotländsk mark möts vi av en värme som är obeskrivlig, eller nej, den är äckligt tryckande varm och kvävande. Hade vi verkligen kommit rätt, till Gotland??
Höggravid med packning för många fler än för bara mig börjar våran vandring upp mot boendet.
Mögelhuset.

Drypande av svett välkomnar våran stuga oss med ett vackert utseende men dessdå värre lukt av unkenhet och just mögel.
Tänk er en sån här ”dressman”-kille till utseendet men med riktigt kass andedräkt, där har du vårat skyffe.

Mögel= panik

panik=sms:a Marko.

Sms:a Marko= nytt boende (trots att jag insistera.)

Nytt boende= hotell

Hotell= hotellfrukost

Hotellfrukost= semestern fulländad,räddad och vi är superglada.

Dag 1 bekantade vi oss med ja, huset, men också med byn.
Grym utsikt! 

Tiden gick fort och middagen blev av på Burmeister. Kommer ni håg mina fina svarta klackisar som jag skulle inviga... ja jag invigde dem... Kände mig fullkomligt bortkommen och hur fan skulle jag gå? Gick som jag skitit på mig och med extrem framvikt. Kände mig soom en sån där man kan se ibalnd på stan som går i på tok för höga klackar och stapplar fram. Detta resluterade inte enbart i en känsla av obekvämlighet utan också i en ömmande kissblåsa och ljumskar, samt irritation. Efter 1km slet jag av mig skorna och gick barfota. Mkt bättre. Maten var god men vad man inte förstod då jag bad om extra kyckling i min pasta vet jag inte? Lite skratt till Raw comedy clubs Peter Whalbäck och Cojo satte iaf punkt för denna kväll.

Dag 2 tog vi våran badpackning med solstolar och matsäck och begav oss till Tofta strand.

Nice strand med fin sand, klart och varmt vatten men KNÖKAD med folk! Mina planerade trosbyten mellan doppen (pga bakterierisken) försvann lika snabbt som jag tänkt tanken. Inga krångliga ombyten där du har ett space på dryga 1x1 kvm. Mosiga av solen blev kvällens middag bokad på ett "hett" ställe (sa man iaf..) vid namn Karma. Jo, stället var grymt men vart fan var allt folk?
Jag och My satt vackert ner och beställde våran mat medan vi kunde höra resterande Gotlands turister skratta och roa sig en gata upp på stora torgets (troligen) mer populära restauranger.Kvällen avslutades på Gotlands berömda glassbar med över 60 olika kulglass-sorter.

Dag 3 skulle vi ta oss till en ny strand, vi fick ännu en rekommendation om Snäck.

En badplats bara 30mins promenad från vårat hotell, och då behövde man verkligen inte gå fort..Gångbara skor var påtagna och stolarna hade vi bundit ihop med ett litet rep så man kunde bära dem som en handväska. My bar dem hängandes på axeln...och höften...till följd av blåmärken.
Jag vet inte hur långsamt långsamt är om man skulle knata denna sträcka på 30 min. Vi hade ett rätt hyfsat tempo och vi klockade en tid på 50min. Jo jag tackar ja. Vi fick iaf njuta av sol, bad och en fantastisk lunch innan vi tog BUSSEN tillbaka. Efter dusch, fix och My fått leka spöke bakom gardinen med sin ansiktsmask på,samt att jag konstaterat att magen är blivit tillräckligt stabil för att kunna ställa av en kopp på var det dax för den ständigt återkommande middagen.
 
Denna gång hade vi av en slump råkat passera en söt liten restaurang på hemvägen från bussen vid namn Trädgår´n.

FANTASTISK mat och mkt trevlig personal.
Utsikten kunde man inte heller klaga på.

Dag 4 blev det sol och bad på stranden Snäck igen, men denna gång tog vi cyklar.

Gu så praktiskt och vad skönt! En dag hade aldrig gått såhär fort som denna. Plötsligt var det dax för lunch igen och vi hamnade på samma hak som dagen innan och beställde den gudomliga räksalladen..igen.

Sen upp på cykeln för att trampa tillbaka längst med strandpromenaden med stup på ena sidan (på den sida som jag cyklade..). Tittade man ner möttes man av en stenig strandremsa och jag får en sjuk tanke som jag delger My där vi cyklar. -Tänk om jag vinglar till och far över kanten. Då kunde vi båda se i vår fanatsi hur jag krånglar mig upp bland stenröset, däcken är mer än böjda, kedjan hänger, naven stretar i olika riktningar och mina glajjer hänger på sne samtidigt som jag lite lätt snavande försöker finna balansen upp på benen och söker efter My med blicken uppöver för att då ”lugnande” ropa ”Iiiiiiinget kooooonstigt aaalls..”
Denna fantasi fick oss att vingla ordentligt där vi cyklade fram på gångvägen, högt i gapflabb.

Inge fall över stupet men en sväng förbi afterbeachen på Kallis för att få känna på lite puls och sjunga med till cover-bandet Marmelad innan vi hamna på hotellrummet. Men roligt hade vi.
Denna kvällsmiddag åts på Bolaget efter att ha kämpat och kippat efter andan i väntan på bord. Två totalt nonchalanta fula cigarr-rökande killar...män...nej..fjantar , ordagrant, röker in mig...ut mig...nej förpestar mig. Visst att jag är extremt känslig i vanliga fall mot cigarettrök men nu då jag dessutom är gravid är det värre än nånsin och ännu värre blir det så jag sitter i höjd med deras hängande arm med hand med cigarren rakt i ansiktet. Man kan inte byta hand då kanske istället för att vifta med en giftpinne i en gravid kvinnas ansikte?
Nej, jag tror på riktigt att dem gjorde det med flit för att just förpesta mig och få mig därifrån. Äckliga.
Maten var som vanligt god och lite glass på det så var det hopp i säng.

My somnade lika fort som alla andra kvällar och jag åkte på en spysession under natten. Synd på den goda glassen :( Vet inte varifrån det kom, men ut skulle det. Tror jag fått lite värmeslag och druckit dåligt.
Lika snabbt som det kom var det över och jag mådde ok och fick sova några timmar iaf.

Dag 5 och den sista blev en ren och skär shoppingdag. Å shopping blev det, utan dess like.
Påsar i påsar och vi var inte klara..

22 plagg, några smycken, smink och ett par skor senare lämnade vi affärerna för en räkmacka nere på Kallis.
Vi hyrde solstolar för dyra pengar men då vi ändå var i slösartagen så var det inge snack :) Vi hade kladdat in oss i sololja och tänkte härda ut de sista eftermiddagstimmarna i solen innan vi dagen efter skulle resa hem.

Även om klockan var sent så behövdes ett avsvalkande dopp.
Här, här stöter (vi) jag på den mest underliga människa jag mött tror jag. Inte nog med att folk pekar på en som om man vore en utomjording...nej, jag har bara en mage som putar ut...gravid kallas det ...hört talas om det förr kanske? Ja, det hade jag god lust att häva ur mig, men jag höll mig.

En som märkte att jag var gravid var just denna märkliga herre som kommer mot mig då vi är på vägen ut på piren. När vi står redo vid stegen som ska ta oss ner till vattnet kommer han fullt påklädd i skjorta och långbyxor fram. Han ser glad ut.
Han utbrister till mig: ”Å, du var mig en välsignad kvinna vill jag lova. Du bad om liv och du bär på liv!”
Eh...ja just d.
Skulle jag avslutat hans mening med "hallelulja!"??
Fattade ingenting men kommer tillslut ner i vattnet och får svalka kroppen och hinner fundera.
”Vad var det som hände?”

Jag å My skrattar och njuter det sista innan morgondagen möter oss med en hemfärd över havet tillbaka till Stockholm.
Världens bästa semester med världens bästa My.
Yeah,Pease out! ;)

Next year we´ll be back.


Innan sammanfattningen.. Växtvärk? Jo tack.

Har jag haft lite krämpor förr så är det inget mot nu.
Nu börjar jag nog komma till det stadiet då man känner sig mer än otyplig och ständigt står med ett veck i pannan och ser frågande ut.
Magen börjar sjunka en ananing och jag har fått känningar som inte funnits tidigare.
Små ilningar och stickningar längst med kissblåsa och ljumskar..hmm...
Svanskoteirritation och ryggvärk tilltar och jag känner mig mer och mer handikappat TROTS en inte allt för stor mage i jämförelse med många andra, men jag tror på något sätt att tänja ut alla mina timtals tränade buk- och ljumskmuskler får sina konsekvenser och därmed känslan av obehag och den "smärta" jag nu upplever. Huden längst med revbensbågen och övre del av lår är typ helt bortdomnad, förmodligen nerver som ligger i kläm.
Det är tur man känner sin kropp rätt väl vid det här laget efter alla idrottssatsningar, sen att man har ett arbete (då jag arbetar vill säga..och inte går på "förtidsledighet" pga av graviditet) där man ständigt jobbar med en strävan efter att förbättra människokroppens fysik och välmående ger mig ju heller inte direkt nackdelar för att veta eller känna igen kroppens signaler och funktioner.

Men en sak undrar jag..Hur mkt mer ska skinnet töjjas...eller kan det töjjas kanske jag ska fråga istället?!?
Känns på riktigt som om att jag snart blir genomskinlig och kan väl snart skåda både ett litet öga eller öra som ligger tryckt längst magväggen och blottar sig för mig...hua...hemska tanke, då skulle jag bli rädd :)

Marko drömde iaf i natt att våran bebis var en söt en så jag hoppas hans dröm slår in och inte min som jag skrev om att jag drömde för några veckor sedan.  :D
But you never know what´s inside before it shows.

Men att något befinner sig där inne tvekar jag inte det minsta på i dagsläget iaf.
     
Från sidan...                                         ..snett framifrån.


Andra sidan.

Nu är det drygt 5 veckor kvar bara.
-Hallå ja?? väck mig...någon? ;)
Snart blir två tre...forever.

Tillbaks på fastlandet

Ja, nu har vi förbrukat våra 6 dagar på Gotland och dessutom hunnit med en tripp upp till Järvsö för att kolla på Diggiloo-showen som Marko medverkar i under sommaren.


Äntligen fick jag träffa honom, kändes som en evighet sen, Marko själv tyckte det kändes som ett halvår sen sist vi sågs :D.
Om det ändå bara var för en kväll och natt så var det mer än värt en extra sväng några mil uppåt landet i bil direkt efter en färjetur hem från Gotland för att få träffa honom.

Showen var mkt bra och kan absolut rekommenderas, dock lite lång. :/
Kände att publiken blev lite loj mot slutet. Men vilket jobb med upplägg och arangemang!
Stor eloge.

Jag var iaf nöjd med både underhållning och mitt sällskap igår.

 
Vi var både glada....                              ..och till freds. 


Kommande inlägg blir en sammanfattning från en kanonvecka på Gotland med My...eller hur var det nu, var vi i Grekland? ;) Så ladda för ett långt och informelt nästa inlägg med fina bilder.

Kul och skönt att vara hemma! :)

Dagen är kommen

Vi drar till Gotland.
Klockan är 08.53 och våran hämtning kommer om exakt 7min...nej, nu 6.
Så nu är vi redo för avfärd.

Jag har fått order om att inte glömma alla mina atteraljer så nu är sittring, höftbälte, tens, viktiga papper och mediciner nerpackat så att My kan slappna av...lite iaf ;)
Inte många veckor kvar men jag ska över havet till Gotland en vecka. Jag utmanar lite så här tätt inpå men känner mig lugn, ska bli skönt att få komma från fastlandet lite, spec med min lille soulmate. Nu ska det snackas, äventyras (så mkt det går...dock inga löranturer!), ätas och njutas till fullo.
Sammanfattning av veckan kommer att uppdateras så fort jag kommer hem men nu blir det ett litet uppehåll om jag inte springer på ett internet på ön någonstans.
Håll till godo och njut av solen tills dess.
Ciao!

Tropikerna?

Är det bara såhär sjukt varmt här inne i city eller är det någon annan som oxå håller på att rinna bort?!
Klockan är över 00.00 och både jag och My är vakna?...övertrötta och skrattar så svetten lackar.
Vi är alldeless blanka i pannan, de vidöppna fönstrena gör ingen som helst skillnad. Att kliva utanför porten är som att kliva ut i fucking Grekland!! Vad är detta???
Klockan är som sagt över 12 på natten och Stockholms stad har över 25 grader!!
Jag sitter och tittar på våra resväskor som står i hallen,ska vi vara borta 6 dagar eller 3v?
Imorn är det avfärd mot Gotland som även det ser ut att bli en helt ofantligt varm vecka, härligt...osså är det algblomning på det..Vi kommer sitta som två tanter i våra (medtagna) solstolar,stickningar, virkningar, matsäckar och blomsprutor i högsta hugg för att försöka hålla oss någorlunda nerkylda i sommarhettan. Detta kommer bli en galen vecka med vad jag tror väldigt många skratt och förlängda livsår.
Nä, nu är det till att hoppa i säng, Godnatt.

Profylax med tens

Nu har jag skaffat fram en sån här liten manick mao en Tensapparat som är bra för all typ av muskelvärk eller ledvärk. Jag har den mest i syfte till att träna min andning inför förlossningen men oxå för att underlätta mina bäckenbesvär oxå.

Sist för drygt 1,5v sen var Andrea här hos oss ute på Värmdö och profylaxade.
Vi tränade som vanligt andningsteknik men med lite nyare tekniker, allt ifån nypningar, strykningar till massage och tryck över höfter. Jag funderar på riktigt hur Marko kommer uppleva hela den här grejen med att föda. Är han som han är nu då vi tränar så kommer vi ha roligt. Stackarn är alldeless hispig men ändå med på noterna lixom.
Vi skrattar och övar å det går bra. Tror att det kommer vara jag som kommer få coola ner Marko och inte tvärtom.
Eller så går jag bara in i mitt och kommer inte ens reflekter över att han är med mig, jag är ju rätt bra på att fokucera då det gäller. Det vet dem som känner mig.
Jag tror inget annat än att det kommer göra skitont att trycka ut en bebis men jag ser faktiskt fram mot det, det är ju en utmaning och jag älskar utmaningar ;)

Tills dess ska jag fortsätta öva och tänka på tipsen som världens bästa profylaxare Andrea lärt mig.

Behöver ni hjälp med andningsträning, få grymma råd och tips eller bara lätta era hjärtan med frågor och funderingar kring själva barnafödande så ska ni utan tveka kontakta Andrea på www.primadonnaprofylax.se

Sommarmorgon

Där jag strosar på min väg får jag syn på väldens mest goda bär,
blir alldeless lycklig och känner mig kär.
De små röda och söta,
är en fröjd att för ögat möta.
Jag blir glad av att veta,
att jag inte längre behöver leta.
Att jag nu dem kan trä opp på strå,
för att sen i munnen dem stoppa få.

    


Det var en skön morgon idag..
     

"Träningstagen" dvs motion..

Inte alla som har förmånen att hoppa i vattnet direkt utanfö dörren. Jag har den turen och är mäkta glad över det. Numera kan jag inte göra så mkt annan motion än simning. Att simma är skönt då man känner sig lite lättare men ändå får jobba lite. Lite lömskt är det ändå när man tror att man orkar mer än vid en promenad bara för att man blir lite lättare i vattnet. För oj, vad slut man blir efteråt trots ett par enstaka längor.

Som sagt, jag simmar här i havet och båtar åker förbi här titt som tätt så att parera vågor är ju något man lärt sig...eller parera? nja, jag vet inte om vi ska kalla det parera, snarare plöja vågen kanske. Man guppar ganska bra då dem åker förbi här och jisus vad gungig i huvudet man blir efter simturen då man väl är uppe på land.
Skön känsla men lite obehaglig dessutom.

Kör även mina rörlighetsövningar med mina pet-flaskor samt min stretch, mer än så blir det inte.
Min motion kanske låter mkt i vissas öron men tro mig, allt går i slomo och väldigt lugnt.

Mina "vikter".

Körde dem helt fyllda förut men som sagt, man får trappa ner så nu är jag på hälften.

Till och med biceps blir lite trötta ändå. :)


Bara skönt å känna att man får använda kroppen liten. Dock går jag snart in i en en period där att ta sig från punkt A till punkt B får räcka. Min kropp säger till mig mer och mer att coola ner och viljan att "träna" börjar konstigt nog också avta. Bara till att lyssna.

Drar till Gotland på Söndag så jag har även hunnit packa och tog nyss ut en kaka ur ugnen som jag ska ta med ut till ut till Mörkö imorn, för jag hinner med en snabbvisit där ute innan.
Ser rätt god ut ;)

Det är en biggarå-kaka, ingen aning om hur den smakar?
Men med lite glass eller grädde till kan man nog inte misslyckas med ett bakverk :D

Betygsätter imorn.

Dagens lunch

Idag snorde jag ihop några fiskbiffar med timjan, cayen, curry, och örtsalt i.
Till det stekte jag på en vitkålssallad med rödlök, skinka och päron.

En rätt lätt måltid som passar såna här varma dagar som idag.

Suprenkelt och en av mina fovoriter,mumma.

Beroende

Jag har fastnat för något som jag bara måste ha efter nästintill varje middag.
Minst en full skål av dem här klämmer jag i mig varje kväll, mmm.
Svenska ska det vara, söta och goda!

Fast innan gubbskålen gjorde jag en riktigt god middag.
Inlindad kycklingfile i bacon med färsk timjan i.

Ser ju kanske lite roligare ut då den kommer ur ugnen kanske.. men gott var det.
Till det blev det en matig sallad, champinjoner och grekiskt youghurt. Det gillade magen.
Nu är jag snart...om ett tag redo för sängen..mätt och belåten. :)
 

Super-bodyn och fynd.

Här kommer den coolaste bodyn. Grym va!?
Nu kan pappa och "...." matcha varandra då dom har likadana. ;)


Sen tänkte jag slänga in 3 bilder på mina inköp jag gjorde igår.
Först en jäkligt fräsch stråväska som jag mer eller mindre bara haffade åt mig och bara kände "måste ha".
Den är rätt stor men det är bra så rymmer den mkt grejor :)


Sen var jag ute efter ett par nya öppna skor, typ sandaletter, men som ändå sitter fast på foten, mao inga man halkar ur på en kortare gångfärd som 100m.
Då dök dessa upp och skrek Jessica.

Öppna men med hel insida och hälvägg, perfa!

Sen.
Sen råkade jag av en slump gå förbi ett par såna där höga skor som jag alltid annars rynkat på näsan till ända sen dom blev mode, ett sånt där par som är som ett par pumps men mer som en halv-hel sko. Skitfult....tyckte jag tills jag provade dom.
Woops, nice legs. Så dom fick följa med till kassan dom med :)

Som sagt, man får schysta spiror i dom.
Har inte haft ett par högklackade på mig sen jag blev gravid, så nu får dom här fulsnygga inviga gravbenen på gotland som snart hägrar.

Nä nu får det vara slut med shoppingsnack, skulle jag visa allt jag fyndat hittills i sommar skulle det här bli en ren "mode/shoppingblogg" och det är ju inte riktigt meningen. Men jag slänger in de mest bästa.

Nu ska jag ut och vanka en sväng och sen försöka stretcha extremt strama vader och rumpmuskler, känner hur min kropp sakta men säkert börjar ge upp det här med motionsbiten och det rörliga livet, nu går det snabbt "utför". Konstigt nog infinner jag mig rätt bra i det måste jag säga. Man lär sig :)

Favoritblomma?

Jag går ju mina promenader fram och tillbaka så här i väntans tider. Förr gick man mer för att förbränna inför tävlingar, mao power-walk, men nu mera gungar man lite lätt fram med steg lika långa som sin egen fotlängd för att bäckenet ska hålla sig på plats. Inte riktigt så illa kanske men bäckenet hindrar mig en del i min framfart.
Hur som.

Men var e magen?

Jo då den hängde med :)

Det var en skön morgon i morse, lite halvmolnigt och behagligt varmt.
Jag får ju mer tid till att kolla in naturen nu då inte allt bara susar förbi en längst vägen lixom, har sett många fina blommor som man annars inte reflekterar över, finns mkt fint.
Vilken är din favvo?

Jag har redan visat min. En klassiker men ändå så elegant och fridfull.
Me like.

   
  Självaste Prästkragen.
 


Andra fina.






Dessutom såg jag de första blåbären i morse.
Ska dem finnas redan nu?

Back on track

ja, sådär ja. Nu är jag tillbaka efter en liten minisemester ute hos mamma och pappa på "riktiga" landet, förkylningen är borta och jag är fullproppad med D-vitamin. :)
Är så himla skönt att komma ut dit å bara vara, å det är precis det jag gjort-bara varit.
Sen att vädret har varit helt fantastiskt sjukt bra och jag å mamma har lapat sol hela dagarna är ju inte direkt ett minus.

5 min från huset ligger havet och stranden.


I fredags var vi i princip helt själva, skönt!


Med andra ord har min helg till mesta dels bestått av morgonpromenader, sol, bad och lite rehab- och träningsövningar så här i sena veckor (som jag kommer visa här framöver) och icke att förglömma, den goda maten! Är det inte som man brukar säga att  "sjön suger" så kan jag säga att det är en liten i mig som "suger i sig" rätt ordentligt iaf, min kropp har rent av inget stopp just nu, den vill bara ha mer å mer.
Så det får den.

Vi har smaskat massor av god grillad mat och självklart annat gott.
Som dessa två favoriter.

Min älskade rabarberpaj, känns som jag äter den jämt?
ja...väldigt ofta :)


Sen en ny favvo. Anthon Bergs mango och grapefruktchoklad. Måste testas om man gillar mörk choklad.


Utöver allt solande och ätande har jag även på riktigt ägnat tid åt mina så länge påbörjade projekt som jag sagt att ni ska få se, å snart kommer dem en efter en, alla ting är på sluttampen :)

Kom på även på att jag glömt lägga upp den hybersöta sparkdräkten som Marko fick av Lotta Engberg på "allsång med Lotta". Den e grym. Så tack snälla Lotta med redaktion.
I will fix the pix.

Nu en promenad. Ciao.



RSS 2.0