HLR

Har ni lärt er den NYA hjärt-lung räddningen?
Det har jag!

Idag hade vi just HLR-utbildning på schemat. Så efter avklarade PT-kunder och en sväng in till stan för att yoga så brände jag direkt ut till Nacka för att möta upp resten av gänget på gymmet.
När vi fick reda på denna utbildning för drygt 2 v sedan tyckte jag det var lite jobbigt och onödigt att ALLA skulle behöva gå den...speciellt om man redan som jag gjort den....men men, lika för alla så det var bara att pallra sig dit.
Å såhär i efterhand måste jag erkänna att det var väldigt nyttigt att refresha hjärnan lite, för rätt som det är så kanske man infinner sig på en olyckplats och måste plocka fram sina kunskaper.

Vi fick öva andning och kompresioner på lilla "anne" som hon så fint hette.
Vacker va? En riktig skönhet. Liiite stiff kanske, men va fan. ;)

Både jag och My började spekulera kring hur många som egentligen slickat och salivat ner dessa dockor innan oss...uäck..
My är ju mer än nojjig och nervös inför morgondagen då det är hennes stora dag- "konsertdagen!" ( i dieselverkstaden i Nacka, kom dit vett ja:) så hon har väskan full med nässpray, halstabletter och desinfektionsmedel i förebyggande syfte. Bra där!
Så där satt vi och smög med bacilldödarmedlet och smorde in våra dockor innan vi skulle göra mun-mot-mun-metoden. Ha ha.

My gillade också sin anne, men mest av allt våra pappersmobiler som vi skulle ringa på hjälp (112) med.


Trots våran icke-levande vän Anne så hjälpte hon oss igenom kursen mkt bra idag, tack.
Nu väntar middag, skitprat och peppning från min sida till my.
Konserten kommer gå toppen!
It´s you and me babe. Imorn händer det.
Då finns jag där i publikhavet och ska lyssna riktigt noga på dig och MIN låt :x
.................... :D

Tomt

Verkligen tomt och tyst här hemma när hundarna åkt härifrån för att vara borta ett tag i deras andra hem.......

Ingen nisse som skäller på galloperande hästar som han ser på tv:n, ingen hugo som ligger på armstödet och spanar fåglar och rådjur i stora tv-fönstret. Nä, inte ens de små tassarna mot parkettgolvet hörs.. tomt, tomt, mkt tomt.

Man tror inte att så små liv ska lämna så stora tomrum..
Men jag säger inte så mkt mer nu utan låter bilderna tala för sig själv.

Nisse kan, tro´t eller ej oxå vara en liten hårding.
Här i sin coola sweetshirt... I say no more. (Förutom att det är ruggigt kallt med endast fjun på kroppen..vinden suger tag och kommer rätt in på bara skinnet. Stackarn börjar bli tunnhårig...precis som Husse.. :)
    

Love is in the air.. (Poängtera tungan som är ute och tycks forma en riktig pussmun på Hugo.. haha.)


Jag säger bara...mys!
Nisse inborrad i armhålan och hugo bara njuter av närhet,gött.
 

Godnatt grabbar.

Fredagsmotion

...kan man minst sagt kalla det.
Då min dag började lite halvdåligt med 2 avbok så snorde jag på mig promenadskorna för att ta mig en frisk promenad ute i höstluften, mkt skönt och uppfriskande.
Därefter väntade några kund-timmar följt av en cattlebell-utbildning som vi skulle ha denna fredagseftermiddag, härligt!

I TRE timmar stod vi och slängde med diverse olika storlekar av cattlebells (ser ut som kanonkulor med handtag). Den ena övningen avbytte den andra, teknik nöttes in och smidighete och styrka fick stå till svars.
Jag var lite skeptisk till utbildningen....eller snarare cattlebellsen innan men jag måste faktiskt medge att det var grym träning. Kanske inte det första man slänger fram till en person med dålig rygg och stabilitet i bålen...njae.. Här måste man vara hyfsat stark och träna mkt mkt teknik innan man ger sig i kast med större vikter.
Vi alla kände av både rygg och axlar efter allt svingande och pressande.
I pausen fick jag lite massage...
 Såhär i eftertanke kan man ju tycka att positionen var lite illa vald, men bättre blev jag :D

Efter 3 timmars träning åkte jag hem en snabbis för att slänga i mig lite fil och macka innan jag skulle möta upp Marko på gymmet... jag körde de muskler som inte tagit så mkt stryk tidigare....typ vaderna :) Nä då, lite extra rygg och baksida axlar blev det oxå.

Sen var det hem för att röja undan det värsta innan Classe och Lina skulle komma över på en liten fördrink innan vi skulle ta oss vidare in till stan för att käka en UTSÖKT middag på Beirut Cafe. Det kan jag varmt rekomendera. Grym mat och MKT mat,rätt ställe för mig ;) Jag var smart nog och sparade mig från varmrätts"tallrikarna" tills dess att varmrätterna kom in på små fat. Det var bara att välja och vraka. Min favorit var oxfilen och kycklingen ihop med en persiljesallad och hommus. Grodlåren var över förväntan jäkligt goda. Smakade fisk.

Efter vår middag åkte jag och lina för att dansa medan herrarna åkte till blomman som jobbar på stampen.
På vårat ställe var det damer 45+ som regerade, inte bara befintlighetsmässigt utan bland killarna oxå. Jag och lina kände oss lite smått oattraktiva där vi stod framför ställets stora ventilationsfläkt och sjöng till carola...haha. Eller vi hade inte direkt valt vår malplacerade plats, det var där vi helt enkelt fick stå. Schyrre.

Det var en kul men jättekonstig kväll om jag tänker efter.
Vi var fram och önskade Robyn som är en av både min och Linas favvosar på dansgolvet, å vad fick vi för svar?!
"A men, jag har bara gamla låtar"
Vi kontra: "Ja, men det gör inget"
Han. " Ja men d funkar lixom inte, å sen är det är ju bara för att hon (pekandes på lina) är lik robyn som ni vill ha den och det blir ju lixom lite patetiskt...

Både jag och lina höll på att falla ner på golvet av skratt.
Visst är hon typ en kopia av robyn men dock inte riktigt våran anledning till musikönskan.. ja ja.

Vi återgår till väggventilationen och vinden börjar få våra öron att susa lite lätt.
Jag vrider huvudet snett bakåt och jag ser till förvåning hur en tidigare skidåkarutövare sen tidigare står och hånglar med en dam,EN DAM! Å vad är han, tja 29 kanske..
Jag och Lina börjar dansa ännu yvigare än tidigare...haha.
Och som grädde på moset så kommer en kille fram till mig och pekandes på mig och lina frågar "är ni ett par eller?" Här kommer flabb nr 3...eller inte riktigt än.
Först blir jag så ställd men jag spelar med "hon och jag? Japp, vi är ihop"..
Han:"eller driver du med mig?" Å här, här kom flabbet.
Stackarn blev röd och vi gick ut för att hämta jackorna för att sen hämta upp våra andra hälftar.

Bland kvällens alla höjdpunkter så tog den i taxin priset.
Jag råkar nämna att jag tycker att Marko ska fimpa för gott...marko går på Classe som tydligen oxå sagt tidigare att han skulle sluta.... Classe blir sur, drar ner bilrutan och hivar sitt cigg-paket...hetsar Marko. Markos ruta åker också ner, ett handslag äger rum och VIPS så har de båda slutat röka!
ÄNTLIGEN!

Kunde kvällen slutat bättre!?
NIX.
I´m happy.

Plåtning Nr 2

07.00 ringde klockan.
Morgon"ljuset" kändes som natten men jag kravlade mig upp ur sängen, slängde på mig sköna brallor och ett linne. Slängde ut en hnadduk på golvet io datarummet, tände några värmeljus och satte på lugna favoriter i bakgrunden. Därefter yogade jag i 50 min. Sen en god frulle.
Hopp in i bilen till saltis för att träna min PT-kamps Pia, hon e grym! Sen in i bilen igen för att åka tillbaka till Värmdö för Japp, idag var det dax för plåtning nr 2 med Fitness Magazine.

Jag var den som fick demonstrera övningarnas utförande medans en amerikansk PT (Mathew som också var med) tillrättavisade mig alla vinklar och positioner utifrån det program som han lagt upp. Rätt roligt att få vara den motsatta rollen från vad man vanligtvis är van vid. Här var det bara att lyssna och göra som han sa.
Det märks att amerikanerna ligger en bit före den svenska utvecklingen i mångt och mkt, även inom träningsbiten. Träningsprogramet var övningar för hela kroppen.
Rätt avancerade var en del och kräver lite träning för att ge rätta syftet, men själva kombinationerna var klockrena och övningar som jag själv faktiskt aldrig kombinerat och kört med mina kunder förut. Så nu fick man lite motivation och ideer samt attkunskapsbanken utökades en aning, man tackar! Mathew var imponerad över hur snabbt jag tog till mig instruktioner och moment, vilket dock blev lite mer "självklart" för honom då det smög fram vad jag egentligen har för bakgrund. :) surprice!

Fototeamet var mkt nöjda och plåtningen gick mkt fortare än tänkt.
Det som mest tog tid var ljussättningar och smink.

I detta nr kommer jag även vara mer lik mig själv (hoppas jag:) då jag är brunett som på dennna bild, kanske en aningen mörkare till och med. Dock inte blond som jag var i de tidigare numren av Fitness Magazine då knappt ingen kände igen mig eller tyckte att det såg ut som jag. Så kanske har du sett mig i tidigare nr utan att ha reflekterat över att det faktiskt var jag ;) Trivs mkt bättre i mörkt.


Hur som haver.
Efter allt fotande körde jag och Marko ett pass (han är riktigt flitig med träningen nu, kul tycker jag:).
Benen mina var redan lite möra efter alla statiska positioner i halva lägen under fotningen men jag slet på med lite intervaller i uppförsbacke och avslutade med 2 basövningar för ben.
Så nu är jag lite lagomt mör i kroppen.

Nu hopp in i duschen, sen lax till middag innan det blir plattfall i soffan.
Ciao

RSS 2.0