Välkomna hem nisse och hugo!

Ja nu e dem små rackarna hemma igen efter en liten tripp över nyår.
-VI HAR SAKNAT ER GRABBAR!
Känns verkligen tomt då dem små liven är borta. Blir så tyst  här i huset.
När inte nisse skäller åt fåret "sheep" på tv eller när hugo inte längre kryper upp i famnen och snarkar ljudligt så  fattas lixom något.

Sur-farbrorn Nisse...

...och kramgoa Hugo.


Dem är verkligen 2 helt underbara personligheter.
En (Hugo) som är livlig, älskar natur och bus medans den andra (nisse) för en stund rakt upp och ner kan sitta i minuter och stirra in i en vägg.. Många gånger man undrat vad han ser? eller ännu mer, Vad tänker han?
Ropar man på hugo kommer han som ett skott, uppmärksamhet är det bästa han vet, ska gärna stå i centrum JÄMT. Det har nog tyvärr nisse blivit varse om. Ropar man på nisse så hoppas man ju att han ska komma, men det är som om han vet att hugo hinner först så han skiter i att lyssna. OM man nu inte råkar prassla i köket vill säga. Hans största passion i livet är nog mat, mat i alla dess former. Han äter nog allt som kommer hans väg, det kvittar om det är svamp, frukt, grönsaker eller potatis, bara han slipper äta hundfodret. :) Inte direkt en hund med karaktär av finsmakare. Skulle han få väla mellan en fin nyss nedtappad bit skinka på golvet och en skrumpen  morot som man kanske tappat dagen innan skulle allt vara borta innan man blinkat, jo, så glad i mat e han.

Killarna har iaf vant sig att få börja röra på sig lite mera sedan jag kom in i deras liv. Visst har dem det otroligt bra som hundar här ute då dem kan springa med fri passage ut och in genom dörrar och balkonger. Men mina promenader slipper dem inte alltid undan.
Under sommaren skuttar dem gladerligen med mig ut på mina skogspromenader som dem numera vet kommer att bli av (nästan) var dag. Nu på vintern är man dock inte lika poppis vilket jag iof förstår. Inte skulle jag heller tycka att det  var så skoj att springa omkring i bh och trosor i minusgrader, kallt! Så under dessa perioder travar dem ut en sväng på alltan för att snabbt skutta ner på tomten och göra sina behov fortast möjligt och rusar sedan snabbare än snabbast in igen för att gosa ner sig i varsin armhåla.

Eller varför inte under en filt? Bara det är varmt. :D


Väl ute på promenader så e Hugo snabb som en iller och sprudlande av energi. Båda reagerar på minsta lilla ljud, vare sig det är en fågel eller ljudet från deras egna tass-steg.... Underhållande? Skoja inte! 
Nisse tror han är lika stor som en rotweiler och tror att han lätt skulle kunna gå en match mot hästarna i hagen, you wish.
I höstas då det var sånt regnväder blev det några turer in i duschen. Speciellt nisse var prickig ända upp i pannan då han travat/töltat som en fisförnäm häst (vilket faktiskt är sant). Detta ledde till enorma skrattanfall efter brottningen med handduken.
När dem är nytrimmade och blöta ser dem ut som små råttor, man verkligen häpnas av hur SMÅ dem kan bli då pälsen avlägsnats. Som lurvtroll ser dem snarare ut som en enorm hårboll efter torkningen.


Ovanför nosen en bit över ögonen som finns där under ruffset ser man nisses lilla flint som bländas i blixtljuset, haha.

Herrarna e dock ganska snabba på att ge igen. Dem kommer springandes glada och vill gosa, kryper upp nästan näsa mot näsa(nos) med en. Stirrar en i ögonen och sedan laddar... Sedan fyrar dem av en nysning som heter duga, vilket händer rätt ofta i och med deras intryckta nos. Happ, iväg till badrummet för av-vaskning.
Men som sagt, dem är ena riktiga charmtroll även om dem i bland bjussar på lite snor-rester :P

Nä. Nu ska jag nog gå och gosa lite, sen sängen.

ZzZzZzZzzzzz...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0