Mellandagar

Nu är självaste julafton över och mellandagarna har tagit över.
Tänk att en mysdag som julafton bara far förbi med all hast och stress.
Mingel, kalle anka, tomten, julklappsöppnande, julmatsfrossa och som sedan slutar i matkoma framför tv:n till någon klassiker. En rätt härlig dag.

Jag hade som vanligt tagit min plats i köket  för att bidra med hembakat till julbordet, och vilket julbord det blev!

Julgröten laddade vi upp dagen med och tur hade jag som fick mandeln, nu återstår det att se om önskan slår in bara...jag väntar ;)



Jag älskar ju bröd, så det blev ett självklart tillbehör på julbordet. Fick bli mitt julbröd i vanlig ordning, samt mina dinkelbaguetter som brukar gå hem hos gästerna..


...ägg är en annan favorit. Toppade med lite gräddfil, rödlök och gräslök.


Sallad är väl egentligen inte något som talar för julbord men på mitt julbord finns alltid någon typ av kaninföda ;) Här grönkål, spenat, purjolök, granatäpple, och päron toppad med fetaost och walnötter. Det blir en riktigt härlig röra.



Julbordet för övrigt bjöd på delikatesser för alla smaklökar.
Från Mörkö hade man tagit med sig vilt. Så utöver det vanliga köttbullar, sill, korvar, skinkor mm som hör julen till kunde man även få smaka på andra varianter iform av vildsvinsskinka, vildsvinsköttbullar och vildsvinskorvar. Ni som inte testat, gör det!

Knäckebrödet är by the way också hemmagjort, även det blev gott :)


Julafton var som en julafton ska vara, familjär, varm, god och trevlig.
Men nytt för i år var ändå våran lilla tomtenisse. :)


God fortsättning!

Kommentarer
Postat av: Anita

Hej, ute i snurrevärlden finns många läckra formar, men jag hoppas att din kärlek vet vilken fantastisk formtjej och vinstlott han har hemma!!!!fantastisk mat du gör!!! såg föreställningen 26 dec den va så bra. och när lilla Moa kom i bild nu så såg jag dig, din önskan kommer att slå in under året. Gott Nytt År kram Anita

2010-12-30 @ 16:26:29
Postat av: Sandhra

God fortsättning och framför allt ett riktigt Gott Nytt År på er allihopa :-)

Här har det varit fullt upp oxå och lilla Daniella njöt nog mer av hela släktens uppmärksamhet än av julklapparna , fast pappret var ju lite kul att riva e klart :-)

Ser med stor spänning fram emot det nya året och se om du hunnit och orkat komma fram till ngt bra sätt att få igång våra kroppar :-). Här är en rejäl svacka efter ytterligare en operation kopplad till min komplicerade förlossning men nu hoppas jag verkligen att allt ska vara klart och bra:-). Var nooga med dina efterkontroller säger jag bara , det är nu misstag nr 3 som fixats till nämligen som så att kära BM som jobbat i 42 år tydligen inte läst på hur mkt man bör sy lr oxå glömt sina glasögon ngnstans. Jag har heeela tiden sagt att de sytt ihop för mkt men nää det stod inget i ngn journal så det var nog bara jag som upplevde det annorlunda ?! Iaf efter 3 mån tjat ( sedan förra op där de missat en stoor bit moderkaka som fick opereras urakut med stor blodförlust igen ) så fick jag äntligen komma in på undersökning och OJ vilken fart det blev på dem då... Kommentaren var att oj ja nu kan jag ju förstå att du ringt oss många ggr och klagat över smärta och svullnad !! Mm tack för den kängan ;-). Slutade iaf med att de klippte upp 2.5 cm under lokalbedövning i form av 5 grymmes onda sprutor men nu sedan ngn vecka har allt blivit bra igen o jag mår toppen ( o glad sambo såklart ;-) och känner mig pigg och bra för första ggn sedan lilla daniella kom till världen :-)

skam den som ger sig säger jag bara!! Så var noga för din kropps skull och hoppas verkligen att du mår lite bättre i din rygg nu!! Och framför allt, lycka till med mandeln ;-)

stor nyårskram ifrån oss kvänumsbor :-)) ps Moa är bedårande <3 ds

2010-12-31 @ 01:29:10
Postat av: jessica

Låter inge vidare det där Sandra. Mina efterkontroller är ordentligt genomförda och jag har fått specialisthjälp gällande ryggen vilket känns skönt. Den är på bättringsvägen, puh. Jag har lite projekt på g (som vanligt;) så det kommer upp här efter årsskiftet. Ha en toppenkväll och bra början på det nya året.

kram på er!

2010-12-31 @ 16:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0