Brödrecept
Det här är världens enklaste bröd som sköter sig själv.
Dessutom är det Äckligt gott också.
Sätt ugnen på 175g.
Smöra och ströbröa en form på 1,5l.
Blanda torra ingred i en bunke:
2,5dl dinkelmjöl
1,5dl rågsikt
1dl grahamsmjöl
0,5dl vetegroddar
1,5dl rågkross
1tsk salt
2,5msk brödkryddor
2tsk bikarbonat
Tillsätt och rör ihop med det blöta ingred till en smet:
5dl filmjölk
ca 1msk honung
Topping:
solrosfrön, linfrön, sesamfrön eller pumpakärnor. Välj efter tycke!
Häll smeten i formen och strö över toppingen.
In i ugnen på nedre falsen och grädda i ca 60 min.
Jag brukar sedan stjälpa upp brödet på folie och grädda ytterligare 5 min upp och ner.
Klart!
Avnjut ordentligt med smör och ost.
Yummi!
Dessutom är det Äckligt gott också.
Sätt ugnen på 175g.
Smöra och ströbröa en form på 1,5l.
Blanda torra ingred i en bunke:
2,5dl dinkelmjöl
1,5dl rågsikt
1dl grahamsmjöl
0,5dl vetegroddar
1,5dl rågkross
1tsk salt
2,5msk brödkryddor
2tsk bikarbonat
Tillsätt och rör ihop med det blöta ingred till en smet:
5dl filmjölk
ca 1msk honung
Topping:
solrosfrön, linfrön, sesamfrön eller pumpakärnor. Välj efter tycke!
Häll smeten i formen och strö över toppingen.
In i ugnen på nedre falsen och grädda i ca 60 min.
Jag brukar sedan stjälpa upp brödet på folie och grädda ytterligare 5 min upp och ner.
Klart!
Avnjut ordentligt med smör och ost.
Yummi!
Kommentarer
Trackback