Bort med gravidmage,träningstips?

Att vara gravid och låna ut sin kropp som bosättning till en liten krabat som ska växa till sig under 9 månader innebär att kroppen kommer ta ny form, inte minst magen.
Magen är den som de flesta av oss kvinnor önskar få bort och har svårast att få iform igen efter en förlossningen.

Innan man kan köra på ordentligt med magträning efter graviditeten bör man låta magen läka ihop till 100% först och ge organ och tarmar tid att hitta tillbaka till ursprungsläget. Oftast är det maginnehållet som får magen att under dessa 3 första månader att se svullen och utputande ut. Där befinner tex jag mig i dagsläget. Jag har inte så mkt fett att ta av men ändå har jag en liten kula som inte riktigt gett med sig, så det gäller ha is i magen och ha Tålamod i denna sits.

Jag har blivit tillfrågad om att printa ner ett inlägg om träningstips (utöver tråkiga situps) till de som gått längre än 3 månader med envist maghull. Så här kommer det.
 
Väl känt går det inte att punktförbränna bort fett på kroppen. Så att ligga och nöta situp efter situp i hopp om att midjemåttet ska krympa är slöseri med tid. Bästa sättet för att komma åt magfettet är en kombination av konditions och styrketräning som resulterar i fettförbränning.
Kroppen är tyvärr så pass fiffig att den förbränner jämt över hela kroppen, vilket innebär att där det oftast är i störst behov och finns mest fett att förbränna tar längst tid, men det gäller bara att träna på. För rätt som det är har du nåt punkten då kroppen funnit en bra balans/fördelning och är redo att utplåna just det önskvärda områdets fettceller.
Skam den som ger sig.

Varför ska man kombinera styrketräning med konditionsträning? Räcker det inte bara att köra konditionsträning?

Visst kan du enbart satsa på att löpa dig i form MEN, ju mer muskler du har på kroppen ju lättare kommer du ha att förbränna fett på kroppen då muskler kräver mer energi än fett. Alltså kommer det gå åt mer energi per träningstillfälle ju mer muskler du har. Vilket resulterar i större fettförbränning.
Dock ska jag poängtera att då jag pratar musklemassa innebär det inte att du måste bli en bodybuilder och kommer INTE bli ett muskelberg över en natt. (Jag vet att det här med att få för mycket och för stora muskler på kroppen för en tjej är mycket känsligt :) För att tex få den mängd muskler som jag hade innan min graviditet kräver en hel del och extremt hård träning och slit. Och det tar TID. So don´t worry. :)

Bästa förbränningen?

För att få en direkt fettförbränning är morgonpromenader före frukost bra då kroppen är tömd på energi efter en natts sömn. Promenader är endast bäst i samband med morgonen när man pratar för fettreducering, annars är tunga/hårda trängspass där man involverar stora muskelgrupper och helkroppsövningar bästa sättet (men även bygga muskler) eftersom man då förbränner större mängd energi på kortare tid och även får en efterförbränning som varar ett tag efter träningspasset.
Glöm inte att variera din träning så att du fastnar i ett och samma spår. Det kommer inte gynna dina önskemål.

För bästa reslutat:
Ät ordentligt både före och efter träningspasset. Kanske även något under passet om du tränar längre än 60min.
Tänk bara på att ju längre pass du kör innebär inte alltid bättre reslutat. Pressar du kroppen för länge blir muskelmassan lidande, så det gäller att hitta en avvägning. Max 60min (Om inte påfyllning sker) och glöm inte vila mellan seten om du styrketränar, minst 60-90sek.
Återhämtning mellan träningspassen och efter varje pass är minst lika viktig för din uppbyggnad.


(Bål)Magträning
Även om man inte kan punktförbränna så kommer här lite extra magövningar utöver situps som kan vara bra att avsluta med efter det huvudsakliga träningspasset då kroppen är lite extra slutkörd och börjar gå på fettet lite mer än att bygga. Då får du lite extra bra träning för just bålen, mage/rygg och kan tänkas förbränna lite extra hull.
Det finns en djungel av övningar men har här valt ut ett antal som inte är allt för komplicerade.
Kör hårt!

Magövningar

1. Bryggan
Lägg dig på en mjuk matta och placera dig med rumpan i marken och knäna lätt böjda. Lyft upp rumpan så att du får 90 grader mellan smalbenen och låren. Håll uppe i samma position 3-5 sekunder och återgå till utgångsläget.

Magövningar, bryggan

2. Cyklingsmanövrering
Ligg rakt ner på med din rygg pressad mot golvet. Sätt dina ben i 45 graders position och händerna bakom huvudet. Gör sedan samma rörelse med benen som när du cyklar och rör din vänstra armbåge till ditt högra knä och sedan din högra armbåge till ditt vänstra knä.

Magövningar, cyklingsmanövrering

3. Benlyft
Lägg dig ner på rygg på en bänk så att du har rumpan precis utanför bänken och benen fritt hängande i luften. Lyft sedan benen uppåt så att de kommer i 90 grader och återgå till utgångsläget och upprepa sedan övningen.

Magövningar, Benlyft

4. V-up
Lägg dig ner med ryggen mot golvet eller matten och håll händerna ovanför huvudet. Res benen samtidigt som du reser bålen och sträck dig mot fötterna med händerna. Gå tillbaka till ursprunglig position och upprepa övningen.

Magövningar, V-up
Lycka till!//Jessica

Nu kör vi.
Jag ska också jobba mig tillbaka till magformen.
 

 


Kommentarer
Postat av: anna

Ville bara säga HEJA HEJA för att du på ett rakt och ärligt sätt berättar att det faktiskt finns INNEHÅLL i en mage, såsom tarmar etc, som måste på plats efter en graviditet och förlossning. Är så innerligt trött på all denna vikthets efter bekantas och vänners förlossningar. Snacka om att kändisars "komiformeftergraviditeten" á la Heidi Klum har nästlat sig in i folks medvetandet!



Underbart med dina sunda och ärliga råd och tips!

HEJA HEJA JESSICA!

2010-09-25 @ 15:59:31
URL: http://meandelvis.wordpress.com
Postat av: Jessica

Haha, tack Anna. Ja, I den här bloggen hymlar vi inte med nåt, rak på sak och ärlighet är det som gäller. :) Ha det gott.

//Jessica

2010-09-25 @ 16:47:32
Postat av: Carolina

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :D.

2012-03-18 @ 19:22:52
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0