Faktor 2 stress

Stress kan inte bara göra oss hyperaktiva och många gånger få oss att klara av många bollar i luften. Den kan även slå åt andra hållet och ge oss magont, huvudvärk, sömnsvårigheter, diverse sjukdomar, sämre immunförsvar mm. 
Vid stress utsöndras även stesshormonet kortisol som signalerar till kroppen att vi måste få energi för att klara av en hårt krävande situation. Därför frisätter kroppen i första hand kolhydrater (vilket är det första som kroppen tar till) iform av energi som finns lagrade i våra depåer. Kolhydraterna väntar på att bli använda, MEN är vi inte i en fysiskt krävande stress förbrukar vi inte den fria energin som finns i omlopp, vilket i sin tur gör att det omvandlas till fett och lagras in på kroppen.
Stress påverkar även hjärnan på så sätt att vi kan känna en typ av hunger då stressen börjar avta, lägga sig. Hugern i sig är egentligen ett "sug" som är en onödig hunger. Detta innebär alltså att vi äter onödiga kalorier som även dem lagras in som fett på kroppen om vi inte motionerar bort dem. Om vi vid dessa sug förser kroppen med sött kommer även vårat blodsocker åka berg och dalbana, vilket gör att vi efter ett tag efter sötsmaskandet blir trötta och åter sugna på något. Vad gör vi? Vi äter något mer gott osv.
Mao, stress är också en stor bov till fetma, onödiga kilon.

Kanske tycker du dig aldrig bli av med de där sista envisa kilona trots att du sköter kost träning och sömn, men hur är det med stressen?

/Jessica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0