Behandling

Som småbarnsförälder tar det på krafterna att vara hemma. Jag tror inte riktigt att vi som mammor får papporna att förstå hur pass påfrestande det är att alltid, när som, finnas till hand för våra små underverk. vissa mammor har det tuffare än andra då våra knoddar är olika. Jag har verkligen haft all turen på min sida...hit tills, peppar peppar. Jag har nästintill fått hela nätter från dess att Moa var dryga 2månader. Förutom då tillväxtperioderna härjar. Ska väl inte klaga då heller iof. Men då rutiner helt plötsligt rubbas känns det både i kropp och psyke. Därför höjer jag föräldrar med kolik-och trotsiga barn till skyarna. Ni är starka. Det måste verkligen ta på krafterna. Vet bara själv hur man känner då moa som sagt ändrar sina vanor till något man inte alls är van vid. Säger bara: kämpa på! Inte nog med att man ska klara av alla rutiner, utan även den psykiska biten. Att kunna bita ihop då man känner:" enough!" Som typ igår.. Som många vet så har min kropp tagit återhämtningen rätt hårt. Jag gick upp drygt 8kg under graviditeten och slutade nu på- 16 kg. Jag är en av de som fått snålskjuts med råge av amningen när det gäller viktras. Känner mig allt annat än stark och vältränad då både energi men mest muskelmassa har övergett mig. I och med detta har jag enorma spänningar ibröstrygg,nacke axlar och käkar. Tänkte därför unna mig en välförtjänt massage igår. Fixade barnvakt i form av syrran som hängde med. Hinner inte mer än lägga mig på bänken och känna hur massören drar sina händer över mina muskelknutor då Moa i ren protest gallskriker på nedre plan. Då vi befann oss på ett spa med flera gäster som (troligtvis) också försökte finna lugn ochro var det bara till att klä på sig igen.. Väl utanför ytterdörren (med just den där irritationen i kroppen som jag nämnde..) jollrar och ler Moa för fulla muggar,precis som om hon spelat teAter där inne Trots min känsla kunde vi inte annat än skratta åt hela förloppet. Kanske hon blir en liten teaterapa. Tur i oturen fick jag en senare tid då jag fick vad jag behövde då Moa fick stanna hemma och leka med pappa. Så till er som funderar på på att skaffa barn, ta hand om och förebygg era kroppar med bra kost och stärkande träning. Gu vet var jag hade varit idag rent fysiskt om jag inte hade varit i så pass bra form som jag var både före och under gravidteten. Jag vet att jag kommer tillbaka men måste låta kroppen ta den tid den behöver. Om 4dagar bär det av mot varmare breddgrader och total återhämtning för både mig och Marko. Åter hemma sen igen kommer det ske nya upptåg här på bloggen, missa inte det. Nu blir det en behövlig dusch. Najs.

Kommentarer
Postat av: Viktoria

Jag känner så väl igen det du skriver om småbarnstiden. Precis när man lärt sig en ny rutin och tänker att ok, då gör vi så här nu då, och så ändras det :-)



Jag ska verkligen ta åt mig av ditt tips om att stärka kroppen fysiskt inför en graviditet. Mitt första barn fyller snart fem år och vi har börjat planera så smått för syskon. Jag minns hur det var förra gången, och då mådde jag ändå bra hela graviditeten. Tränade regelbundet och körde sista pump-passet i vecka 34 eller nåt sånt. Men just ryggen minns jag tog mycket stryk mot slutet och precis efter förlossningen när vikten fördelades om på kroppen.



Ni får ha det så trevligt på er resa!!

2011-01-06 @ 06:33:24
Postat av: Anonym

Ha det såå skönt! Kramar fasterix

2011-01-09 @ 15:03:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0